×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
dinsdag 22 december 2009 | 6x bekeken

Embedden YouTube-filmpjes gratis

Embedden van YouTube-video’s kan nu zonder dreiging van een rekening. Buma/Stemra sloot een deal met YouTube.Dat meldden Buma/Stemra en YouTube dinsdagmiddag. De licentieovereenkomst zorgt ervoor dat YouTube-eigenaar Google een vast bedrag betaalt aan licentiekosten voor alle YouTube-filmpjes van bij Buma/Stemra aangesloten liedjesschrijvers en componisten. De deal geldt voor enkele jaren.

Het gevolg is dat het embedden van YouTube-filmpjes gegarandeerd kosteloos kan, ook door bedrijven. Embedden zij filmpjes van Vimeo, DailyMotion of MySpace dan is dat nog steeds een probleem. Buma/Stemra praat wel met een stuk of zes andere grote videosites.

Eerder kwam Buma/Stemra al terug op zijn omstreden tarieven, die per 1 januari ingaan. De rechtenorganisatie maakte bekend dat particulieren geen rekening krijgen voor embedden van muziek. Dinsdag bleek dat dat in 2010 ook geldt voor zakelijke sites.

De uitkomst van een overleg tussen Buma/Stemra en werkgeversorganisaties MKB Nederland en VNO-NCW is dat bedrijven komend jaar muziek mogen embedden zonder daarvoor te hoeven betalen. In 2011 moet er wel een nieuw embedtarief voor bedrijven komen.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.