×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 12 mei 2011 | 6x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Eerste Google Chromebooks vanaf 15 juni op de markt

Acer en Samsung gaan in opdracht van Google laptops op de markt brengen die draaien op Google’s besturingssysteem Chrome OS. De laptops, die de naam Chromebooks hebben gekregen, verschijnen in juni op de markt. Dat nieuws werd bekend gemaakt tijdens Google I/O, het grote jaarlijkse ontwikkelaarsevenement van Google.

Clouddiensten
Google presenteerde de Chromebooks als een nieuwe ontwikkeling. Op normale laptops wordt software geïnstalleerd, bewaart men foto’s, muziek, video’s en een hoop andere bestanden, surft men op het web, checkt men mail en schrijft verslagen. Met de Chromebooks wil Google het anders aanpakken. Niet langer worden laptops gevuld met allerlei content. Foto’s, muziek, programma’s, alles wordt in de ‘cloud’ geplaatst. U werkt dan bijvoorbeeld via GMail en Google Docs. Voordeel hiervan is dat u altijd een backup heeft en zich dus geen zorgen hoeft te maken over het crashen van uw laptop. Daarnaast wordt Chrome OS automatisch geüpdate. De Chromebook is vanaf 15 juni te bestellen.

Huiverig
Met de introductie van de Chromebook laait ook de discussie omtrent Google’s motieven weer op. Door met het besturingssysteem Chrome OS te werken verkrijgt Google inzichten in het gedrag van consumenten. Hierdoor kunnen advertenties nog beter op individuele consumenten worden afgestemd.

Chromebook: twee varianten
De Chromebooks zijn in twee varianten te krijgen. De 12 inch versie van Samsung en de 11,6 inch versie van Acer.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.