×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
vrijdag 30 juli 2010 | 7x bekeken

Een op vijf jongeren pest op internet

Meer dan 22 procent van de jongeren maakt zich schuldig aan online pesten, zo blijkt uit een Belgisch onderzoek. Pestkoppen die het internet gebruiken om slachtoffers te maken, zijn vaker jongens. Ze studeren in veel gevallen aan het technisch secundair onderwijs of hebben laaggeschoolde ouders. Chatberichten zijn het populairste middel om te cyberpesten.

De universiteit van Leuven onderzocht welke risico’s jongeren tussen 15 en 19 jaar opzoeken bij het gebruik van sociaalnetwerksites zoals Netlog (vergelijkbaar met Hyves in Nederland), Facebook en MySpace. Uit het onderzoek blijkt dat cyberpesten vaak voorkomt.

Van de meer dan achthonderd Belgische jongeren die voor het onderzoek een vragenlijst hebben beantwoord, geeft 22,5 procent toe aan cyberpesten te doen.

Bijna de helft van de jongeren is getuige geweest van online pesten. 12 procent is er slachtoffer van en heeft ‘brutale’ en ‘pijnlijke’ berichten van de pestkoppen ontvangen. Van de jongeren zegt 6 procent op een andere manier belachelijk te zijn gemaakt op internet.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.