×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
maandag 2 mei 2011 | 105x bekeken

Doorgaande leerlijn mediawijsheid volop in ontwikkeling

Mediawijsheid staat volop in de belangstelling. Zo probeert een aantal culturele instellingen in verschillende provincies gezamenlijk een doorgaande leerlijn neer te zetten. Compleet met website, lesmateriaal en spel. De praktijk blijkt weerbarstig. Mediawijzer.net stimuleert actief initiatieven die zich bezig houden met mediawijsheid. Een van die initiatieven is ‘Doorgaande leerlijn mediawijsheid’. Dit project wil een doorgaande leerlijn mediawijsheid ontwikkelen in samenwerking met het onderwijs, vanaf groep één van het basisonderwijs tot en met de tweede klas van het voortgezet onderwijs. In Bulletin Cultuur & School van Cultuurplein.nl is nu het artikel ‘Volop in ontwikkeling’ te lezen over de praktijkervaringen van de makers en participerende organisaties.

Reacties 2

 1. Micky Devente

  Hallo Saskia,

  Het gaat inderdaad om een wat ouder project, de ‘Doorgaande Leerlijn Mediawijsheid’ is tijdens de Stimuleringsregeling 2011 opgeleverd. Ik heb in ieder geval bovenstaande linkjes aangepast naast de juiste bronnen.

  Verder kwam ik tot de volgende status:

  “Het resultaat van dit project uit zich in een aantal ‘tools’ voor het onderwijs om een visie te vormen op mediawijsheid en om bestaande producten te selecteren om binnen een eigen leerlijn te gebruiken. Cubiss en Biblionet Groningen presenteren de websites http://www.bramediawijs.nl en http://www.groningenmediawijs.nl, die programma’s voor mediawijsheid voor het basis- en voortgezet onderwijs ontsluiten. KunstStation C heeft samen met de MediaMatch partners de website http://www.mediamatchblogt.nl ontwikkeld; deze geeft scholen de kans om ervaringen te delen en fungeert als begeleidingsinstrument tussen school en instellingen. De methode MediaMatch is ook vertaald naar een spel voor leerkrachten en docenten, om al doende kennis en ervaring van mediawijsheid op te doen.”

  Helaas zie ik dat bovenstaande websites het niet meer doen, dus ik zal nog even verder op onderzoek uitgaan. Zodra ik meer informatie heb, laat ik het weten.

  Mochten we je nog meer informatie kunnen toesturen over het themanummer waar jullie mee bezig zijn, horen we het graag via info@mediawijzer.net.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.