×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 19 juni 2013 | 44x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Docenten ROC van Twente ontvangen licentie Social Media Rijbewijs

Docenten van het ROC van Twente hebben de primeur: zij hebben als eerste het Teach the Teacher programma behorende bij het Social Media Rijbewijs afgerond. Hiermee hebben zij een licentie gekregen van Social Media Wijs om de lessenreeks van het Social Media Rijbewijs zelf te verzorgen voor leerlingen van hun school. De training werd verzorgd via de ROC Academie van de ROC van Twente.

Doelen behalen met sociale media
Het doel van het Social Media Rijbewijs is om jongeren te leren hoe ze doelen kunnen bereiken door de inzet van sociale media. De nadruk in het voortgezet onderwijs ligt op persoonlijke doelen zoals schoolopdrachten en stages en het ondersteunen van goede doelen. In het middelbaar beroepsonderwijs ligt de nadruk op zakelijke doelen, zoals arbeidsmarktoriëntatie en profilering.

Teach the Teacher
Het Teach the Teacher programma bestaat uit een uitgebreide training waarin de inhoud en opdrachten van de social media lessen van het Social Media Rijbewijs met de docenten worden doorlopen en geoefend. Docenten krijgen de beschikking over het presentatiemateriaal (in Prezi) en een handboek met lesbrieven, handleidingen en oefeningen.

Inspelen op behoefte in het onderwijs
Na deze succesvolle start in het MBO, gaan in september 2013 ook de eerste groep docenten in voortgezet onderwijs het Teach the Teacher programma volgen. Social Media Wijs komt hiermee tegemoet aan een groeiende behoefte vanuit scholen om de kennis over sociale media te verankeren in de eigen organisatie.

Over het Social Media Rijbewijs
Het Social Media Rijbewijs is een reeks van sociale media lessen waarin leerlingen zich bewust worden van de impact van sociale media en leren ze welk gedrag en vaardigheden hierbij goed aansluiten. Middels diverse praktijkopdrachten ervaren de leerlingen de mogelijkheden om sociale media in te zetten om te leren, te communiceren en zichzelf te profileren.

Brochure Licentie Social Media Rijbewijs

Social Media Wijs heeft ook een lessenreeks ‘mediawijsheid‘ voor basisscholen ontwikkeld. De basis voor de sociale media lessen van Social Media Wijs is het competentiemodel Mediawijsheid van Mediawijzer.net.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.