×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 28 maart 2012 | 22x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Digitale Nieuwscollage wint Mediawijzer.net Award

De makers van De Digitale Nieuwscollage mochten vandaag de IPON Mediawijzer.net Award in ontvangst nemen. De prijs voor origineel innovatief mediawijsheidproduct werd vandaag uitgereikt tijdens de IPON in de Jaarbeurs in Utrecht.

Winnaar: De Digitale Nieuwscollage
Opdrachtgever Nieuws in de klas en de makers van Waag Society van De Digitale Nieuwscollage wonnen de IPON Mediawijzer.net Award. Uit de vele inzendingen koos de jury uiteindelijk voor De Digitale Nieuwscollage, “(…) omdat het met behulp van nieuwe technologieën jongeren op positieve wijze laat ervaren wat nieuwsmedia hen te bieden hebben.” De Digitale Nieuwscollage stimuleert leerlingen om actief de actualiteit te bespreken en te verwerken in lessen Nederlands. Leerlingen combineren tekstanalyse met de actieve bespreking van hoe (nieuws)media te werk gaan in hun berichtgeving. Dit doen zij door teksten en beelden te markeren en annoteren, het onderscheid tussen feiten en meningen te bespreken en de betrouwbaarheid van bronnen te bediscussiëren. Zo verbindt De Digitale Nieuwscollage taalvaardigheid aan mediawijs burgerschap.

Overige genomineerden
De overige genomineerden ‘On the Ground Reporter’ en ‘SocialMediaCaster’ grepen net naast de prijs. On the Ground Reporter Afghanistan is een fotorealistische educatieve game waarin studenten erop uit worden gestuurd om onderzoek te doen in het virtuele landschap van Afghanistan. De jury nomineerde het project voor de prijs, “(…) omdat het jongeren op een zeer aansprekende en innovatieve manier mediawijsheid bijbrengt.”

SocialMediaCaster werd door de jury genomineerd, “(…) omdat het sociale media op een betekenisvolle manier inzet bij het zoeken in bronnencollecties en een waardevolle bijdrage levert aan de ontwikkeling van informatieverwerkingsvaardigheden van leerlingen.”

Jury IPON 2012
De jury van de IPON Mediawijzer.net Awards werd gevormd door Louis Hilgers, Tessa van Zadelhoff, Maaike Neuteboom, Dieter Möckelmann, Aad van der Drift, Willem Karssenberg en speciaal gastjury-lid John Leek.

Digitale Nieuwscollage winnaar IPON Mediawijzer.net Award

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.