×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 28 maart 2013 | 115x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Digital Playground introduceert online lesmateriaal mediawijsheid voor Webwalk

Digital Playground, het centrum voor praktische mediaeducatie, heeft een online lessenserie mediawijsheid beschikbaar gesteld die in te zetten is via de tool Webwalk. Leerlingen volgen 6 modules over onder andere privacy, bloggen of internetvaardigheden achter de computer op school.

Over Online lessenserie Mediawijsheid

Online lesmodules behandelen verschillende mediawijze thema’s. Dit zijn:

  • Internetvaardigheden
  • 
Auteursrecht
  • 
Online imago
  • 
Reclame
  • 
Privacy
  • 
Bloggen

Ieder thema bevat een maak-opdracht. Vanuit het maken van media worden vervolgens de thema’s behandeld. Daarbij wordt gebruik gemaakt van webtools, zoals foto- en videobewerkingsprogramma’s. Media is hierbij ingezet als techniek, communicatie- én expressiemiddel. Na het doorlopen van de modules heeft de leerling de basiskennis om op een mediawijze en creatieve manier te onderzoeken, produceren en distribueren.

Wat is Webwalk?
De Webwalk is een online tool die de gebruiker meeneemt langs een route op internet. Daarbij wordt gebruik gemaakt van bestaande bronnen op internet, zoals Wikipedia, YouTube en iedere denkbare website die je wilt inzetten. De Webwalk stuurt de browser automatisch aan en ontsluit informatie in het tempo van de leerling. Het is mogelijk de leerling vragen te stellen (open en multiple choice) en na het volledig doorlopen van een Webwalk krijgt de leerling een overzicht van zijn antwoorden in de vorm van een pdf. Deze is ook door de docent via het leerlingvolgsysteem in te zien.

Kosten online lessenserie mediawijsheid
Het lesmateriaal is beschikbaar vanaf €150,00 (tot 50 leerlingen) exclusief btw en exclusief Webwalk (vanaf €525,00 exclusief btw).

Meer informatie

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.