×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 3 februari 2011 | 159x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Digital Playground introduceert de Webwalk

Digital Playground, centrum voor praktische media-educatie, introduceert een nieuwe educatieve tool. De Webwalk is een online tool en neemt jongeren mee langs een route op internet. Tijdens het surfen op internet vraagt de Webwalk jongeren op verschillende websites iets te lezen, te doen of te bekijken. De Webwalk stelt vervolgens vragen (open vragen en multiple choice) over de onderwerpen die aan bod komen. Het educatieve programma vraagt jongeren websites kritisch te bekijken.

Educatieve tool
De Webwalk is heel gemakkelijk in te zetten als educatieve tool. Om een Webwalk te gebruiken is alleen een laptop/computer met internetverbinding en geluid nodig. De inhoud van de Webwalk is niet statisch en kan op elk moment worden aangepast. Op deze manier is het mogelijk over elk onderwerp een Webwalk te maken en deze te actualiseren.

Leerlingvolgsysteem
De Webwalk is tevens voorzien van een leerlingvolgsysteem. Zo kunnen docenten zien of de leerling de Webwalk heeft doorlopen en welke resultaten er zijn behaald.

Workshops
Digital Playground zet de Webwalk in, ter voorbereiding en ter reflectie van workshops. Tijdens de workshop maken leerlingen uit het voortgezet onderwijs zelf een film-, animatie- of fotowerkstuk. In de Webwalk, voorafgaand aan de workshop, leren leerlingen meer over het onderwerp van hun werkstuk en krijgen zij tips over hoe zij de opdracht kunnen uitvoeren. De Webwalk ter reflectie laat leerlingen nadenken over wat zij hebben geleerd en het werk dat zij hebben gemaakt.

Presentatie Webwalk
De Webwalk wordt donderdag 3 februari 2011 gepresenteerd op het seminar ‘Mediawijsheid in de praktijk’. Digital Playground organiseert het seminar voor netwerkpartners binnen mediawijsheid en docenten in het voortgezet onderwijs. Het seminar wordt voorgezeten door Inez Groen, medeauteur van ‘Generatie Einstein’. Thomas van Gaal, Astrid Poot en Wiebe Albers verzorgen presentaties over jongeren, media(gebruik) en mediawijsheid. Digital Playground laat in een korte demonstratie zijn hoe de Webwalk in het onderwijs wordt ingezet. Ter plaatse wordt de Webwalk getest en geëvalueerd.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.