×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
vrijdag 6 juli 2012 | 8x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Digiraad zoekt jongeren als lid

Word jij enthousiast van ict? Heb jij ideeën over hoe de digitale wereld leuker en veiliger kan worden voor kinderen en jongeren? De Digiraad zoekt nieuwe leden.

Wat is de Digiraad?
De Digiraad is een groep middelbare scholieren die erg met jongeren en ict/internet bezig zijn. Met name rond veiligheid. Deze jongeren (tussen de 12 en 18 jaar oud) treden als ambassadeurs op in binnen- en buitenland om het onderwerp veilig internet voor kinderen op de kaart te zetten. Ook vragen ze aandacht voor hoe we jongeren aan de juiste kennis en vaardigheden kunnen helpen voor het gebruik van internet en andere digitale middelen. Ze geven adviezen aan en discussiëren mee met bedrijven en overheid.

Wat doet de Digiraad?
De werkzaamheden van de Digiraad bestaan uit:

  • Op werkbezoek bij bedrijven (zoals Hyves en Microsoft) en overheden (ministeries). Tijdens zo’n werkbezoek krijgt de Digiraad bijvoorbeeld een rondleiding, maar gaat ook in gesprek met de experts van die bedrijven om kennis uit te wisselen.
  • Advies geven, aan bijvoorbeeld de Politie, Meldpunt Kinderporno op internet of de overheid over jongeren en internet.
  • Meedoen aan workshops en discussies tijdens bijeenkomsten in binnen- en buitenland.
  • Regelmatig vergaderen om te kijken wat de Digiraad concreet wil en kan doen.

Vergadering 9 juli 2012

Op maandagmiddag 9 juli aanstaande vindt de eerstvolgende vergadering van de DigiRaad plaats in Utrecht. De Digiraad heet geïnteresseerden van harte welkom om hieraan deel te nemen en kennis te maken met de andere leden. De bijeenkomst is geheel vrijblijvend.

Over de Digiraad
De Digiraad is een aantal jaren geleden opgezet door jongeren en valt onder het programma Digivaardig & Digiveilig. Dit programma wordt gefinancierd door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en een aantal grote bedrijven, www.digivaardigdigiveilig.nl). De Digiraad is altijd op zoek naar nieuwe leden om de boodschap van jongeren over ict te verspreiden.

Lid worden
Heb je interesse in een lidmaadschap van de Digiraad? Meld je aan bij de Digiraad

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.