×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 15 september 2011 | 16x bekeken | Leestijd: 1 minuut

koppiecopy

Digifamilie biedt voor vooral lager opgeleide gezinnen een spannende en leerzame ontdekkingstocht om spelenderwijs mediawijsheidvaardigheden op te doen. In een boeiende elektronische leeromgeving (elo) worden thuis de (digi)vaardigheden van kinderen gecombineerd met de opvoedvaardigheden van ouders.

Enthousiasme van kinderen
Ouders leren van hun kinderen. Kinderen leren van hun ouders. Beiden worden door de initiatiefnemers van het project Digifamilie als expert beschouwd. Door samenspel in Digifamilie komen ouders en kinderen tot nieuwe ontdekkingen. Spelenderwijs vullen ze elkaar aan en leren nieuwe vaardigheden. Lager opgeleide ouders zijn, blijkt uit onderzoek door Mediawijzer.net, een moeilijk te bereiken doelgroep. Uit onderzoek door de partners van Digifamilie (Stichting De KinderconsumentStichting Media Rakkers en NKO) blijkt dat deze ouders te bereiken zijn via het enthousiasme van hun kinderen. Digifamilie is dé plek waar kinderen met hun ouders aan de slag kunnen.

Doelstellingen Digifamilie

  • Ouders en kinderen ontdekken en leren samen, spelenderwijs nieuwe mediawijsheid-vaardigheden in de eigen thuisomgeving
  • Ouders en kinderen raken opnieuw in gesprek over media en de digitale belevingswereld van de kinderen
  • Ouders leren, na het verbeteren van de eigen mediavaardigheden, hun kinderen te begeleiden in deze gemedialiseerde wereld

Doelgroep: alle lager opgeleide ouders (maximaal mbo niveau) en hun kinderen (8 – 14 jaar) in Nederland (onafhankelijk van geloof).

Contact
Voor meer informatie over Digifamilie kunt u contact opnemen met Bamber Delver via bamber.delver@kinderconsument.nl.

Mediawijzer.net
Digifamilie wordt mede mogelijk gemaakt door een financiele bijdrage van Mediawijzer.net vanuit Fonds Projecten Plus.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.