×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 22 mei 2013 | 9265x bekeken | Leestijd: 2 minuten

De Mooiste Chick van het Web – een voorlichtingsfilm over de loverboy 2.0

‘De Mooiste Chick van het Web’ is een voorlichtingsfilm over de ‘loverboy 2.0′. De film is bedoeld om jongeren voor te lichten over de risico’s van het gebruik van sociale media – die door loverboys steeds meer als werkterrein worden gebruikt. ‘De Mooiste Chick van het Web’ is online te bekijken. De film is geproduceerd in opdracht van het Ministerie van Veiligheid en Justitie en zal ingezet worden als voorlichtingsfilm op scholen door het hele land.

Wat zijn loverboys?

Loverboys zijn jongens of mannen die meisjes proberen de prostitutie in te lokken. Zij proberen ervoor te zorgen dat de meisjes verliefd op hen worden. Vervolgens halen ze de meisjes over om tegen betaling seks met anderen te hebben. Zo komt het meisje uiteindelijk in de prostitutie terecht. Loverboys worden ook wel pooierboys genoemd. Het zijn overigens niet alleen jongens of mannen die dit doen. Ook meisjes ronselen ‘vriendinnen’.

Verhaallijn
In deze korte speelfilm zien we hoe Kim, een meisje van 14 als alle anderen, langzaam in de handen valt van een loverboy. Als kijker zie je het gebeuren, van het eerste contact tot het moment waarop Kim tot prostitutie wordt gedwongen. De film legt bloot hoe een loverboy in het huidige internettijdperk te werk gaat, maar ook hoe de psychologie van het meisje werkt. Deze film maakt voelbaar dat iedereen in handen kan vallen van een loverboy.

Doelgroep film
Naast jongeren is de ook film bedoeld voor de omgeving van de kwetsbare groep slachtoffers; vriendinnen, ouders, leraren. Want hoe merk je nou aan je dochter, vriendin of leerling dat er iets aan de hand is?

Bekijk de film

Slachtoffer in omgeving
Ken je iemand in je omgeving die slachtoffer is van een loverboy? Op de site van Politie.nl staat het volgende: “Probeer er met haar over te spreken. Of laat haar informatie lezen over loverboys. Zorg er verder voor dat ze weet dat ze altijd bij u terecht kan. Veel loverboys proberen namelijk een wig te drijven tussen het meisje en haar omgeving. Daarom is het verstandig dit zo vroeg mogelijk te doen.”

Lesmateriaal
Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft aan Stichting Codename Future gevraagd om een voorstel te doen om de film “De Mooiste Chick van het Web” te integreren in lesmateriaal voor het voortgezet onderwijs. Zo moeten scholen actief met de film en het onderwerp loverboys en het web aan de slag gaan. Vanaf 1 september 2013 komt dit materiaal gratis ter beschikking voor alle scholen in het voortgezet onderwijs. Wil je je alvast inschrijven voor het materiaal? Stuur dan een mail naar [email protected]

Meer informatie over loverboys
Wil je meer weten over loverboys en hun werkwijze? Of heb je het idee dat iemand in je naaste omgeving slachtoffer is van een loverboy? Bij onderstaande instanties kun je terecht met vragen en voor hulp:

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.