×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
vrijdag 17 september 2010 | 3x bekeken | Leestijd: 1 minuut

‘Cybercriminelen spelen in op populariteit muziek en films’

McAfee waarschuwt dinsdag voor kwalijke content die verborgen zit in muziek- en filmgerelateerde websites. Niet alleen het downloaden van gratis muziek en video’s, maar ook advertenties en het bekijken van video’s op bijvoorbeeld Youtube leveren gevaar op. Dat blijkt uit het Digital Music & Movies Report van McAfee.

“Het rapport geeft onthullende cijfers over het groeiende aantal cyberdreigingen dat samenhangt met de populariteit van online muziek en video’s”, zo schrijft McAfee. Cybercriminelen zouden inspelen op de groeiende populariteit van online muziek en films.

Het beveiligingsbedrijf ontdekte dat zoekopdrachten met het woord ‘free’ 300 procent meer kans geven op riskante websites. McAfee raadt mensen af om gratis films en muziek via illegale websites te downloaden, maar wijst erop dat de downloads niet het enige probleem zijn.

Streaming en advertenties

“Ook streaming video en advertenties op gevestigde, vertrouwde websites kunnen een risico vormen”, aldus McAfee. Het bedrijf ontdekte duizenden malicieuze en zeer verdachte links in commentaar op sociale media zoals Youtube en Twitter.

Kwaadwillenden zetten volgens McAfee in het commentaar bij bijvoorbeeld een filmpje een link naar een website die malware verspreidt. Ook veel advertenties op downloadwebsites verwijzen door naar gevaarlijke bestanden of pagina’s.

“Mensen denken snel en eenvoudig toegang tot gratis content te hebben, maar in werkelijkheid betalen zij daar een prijs voor”, vertelt paula Greve, directeur webbeveiligingsonderzoek bij McAfee.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.