×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
vrijdag 25 maart 2011 | 3x bekeken

Cyberaanval op Europese Commissie

Vlak voor een belangrijke vergadering over de economie, de toekomst van de Europese Commissie en de oorlog tegen Libië, werd de Europese Commissie getroffen door een cyberaanval en zag het zich genoodzaakt het intranet en e-mail af te sluiten.De Commissie wordt wel vaker aangevallen maar deze aanval sloeg een groot gat in de beveiliging, waardoor het EU-netwerk open lag. Een bron vertelde de BBC dat de EU het intranet en e-mail uitschakelde in de hoop het lekken van belangrijke data tegen te gaan. Ook zouden alle werknemers op zijn gedragen hun wachtwoord te veranderen.

Een woordvoerder geeft aan dat het om een serieuze aanval gaat en dat de EC belangrijke stappen neemt om het probleem op te lossen. De bron van de aanval was niet achterhaald en het is niet bekend, of het doel was om de betreffende conferenties te verstoren.

Een paar weken geleden was Frankrijk al slachtoffer van een cyberaanval, waarbij de hackers het gemunt hadden op het Ministerie van Financiën en bestanden die gerelateerd zijn aan de G20 conferentie. Naar verluid zou Frankrijk het vermoeden hebben dat de Chinese overheid achter de aanval zit maar heeft daar geen harde bewijzen voor.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.