×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 11 november 2010 | 17x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Cursusmateriaal 2.0 Dingen voor senioren

Als variant op 23 Dingen heeft ProBiblio in samenwerking met de Overijsselse Bibliotheekdienst, Biblioservice Gelderland en de Bibliotheek Culemborg, 2.0 Dingen voor senioren ontwikkeld. Op de site van 2.0 Dingen leren senioren omgaan met web 2.0 sites.

Cursusmateriaal voor web 2.0 websites
Het cursusmateriaal is geplaatst op een tijdelijke website om deelnemende organisaties de gelegenheid te geven het proces te volgen, inspraak te geven en al met het materiaal aan de slag te gaan. Net zoals vele sites op web 2.0 is deze site nog volop in ontwikkeling en eigenlijk nooit klaar. De inhoud van de site wordt steeds aan de actualiteit aangepast. Uiteindelijk zal deze website een eigen domein krijgen.

Op de site staan stap-voor-stap handleidingen die senioren kunnen gebruiken bij het leren omgaan met populaire web 2.0 sites. Het gaat daarbij om de basisvaardigheden, niet om geavanceerde vaardigheden. Er is gekozen voor sites die Google-gerelateerd zijn, zodat de deelnemers slechts één account hoeven aan te maken. Deelnemers kunnen zelfstandig aan de slag met het materiaal. Bibliotheken kunnen het materiaal ook als basis gebruiken voor een serie workshops. Er is een apart hoofdstuk toegevoegd met tips hoe zo’n workshop georganiseerd kan worden. Deze tips staan bij het onderdeel Voor docenten. Het wachtwoord voor dit onderdeel is 20dingen.

Co-creatie
Het is de bedoeling dat deze pagina aangevuld gaat worden met ervaringen en tips. Voor de actualisering van de site zijn de makers ook afhankelijk van medewerking van gebruikers. Wellicht komen zij in de praktijk zaken tegen die veranderd zijn of wellicht een andere benadering vereisen. De werkgroep 2.0 Dingen wil daarom graag van bezoekers te weten komen wat men van de site vindt: Wat moet anders? Wat de ervaringen met internetcursussen voor senioren? De werkgroep stelt daarom reacties zeer op prijs. Reacties kunnen worden gestuurd naar Edo Postma.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij Petra Hoogerkamp of Anita van Lierop.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.