Creatieve webredactiestagiair(e) gezocht

Mediawijzer.net is op zoek naar een creatieve webredactiestagiair(e)! Kom jij per 1 februari 2017 ons team in Hilversum versterken?

Over Mediawijzer.net

Mediawijzer.net is het Nederlands netwerk voor mediawijsheid dat in 2008 is opgericht in opdracht van de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Jeugd en Gezin. Doelstelling van de organisatie is om de mediawijsheid van kinderen van 0 tot 18 jaar te bevorderen. Het expertisecentrum wordt aangestuurd door vijf toonaangevende organisaties op het gebied van mediawijsheid: Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (penvoerder en zetel), ECP | Platform voor de InformatieSamenleving, Koninklijke Bibliotheek, Kennisnet en de NPO.

Bij het netwerk van Mediawijzer.net zijn meer dan 1100 organisaties, bedrijven en instellingen op het gebied van mediawijsheid aangesloten. Mediawijzer.net biedt aangesloten partners de mogelijkheid elkaar te ontmoeten, kennis te delen, samen te werken en stimuleert het starten van nieuwe, innovatieve mediawijsheid projecten. Ook voert Mediawijzer.net jaarlijks communicatiecampagnes om het belang van mediawijsheid onder de aandacht te brengen van het grote publiek en beleidsmakers.

Het programmabureau is gevestigd in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Dit is dé plek waar de aangesloten organisaties elkaar treffen op evenementen, expertmeetings en bijeenkomsten die in het teken staan van mediawijsheid.

Werkzaamheden

Tijdens deze stage ben je bezig met onderwerpen op het gebied van mediawijsheid, nieuwe media en de digitale cultuur en houd je je voornamelijk bezig met (web-)redactionele ondersteuning en het (mede) organiseren van events. Er is veel ruimte voor het doen van eigen onderzoek naar bijvoorbeeld gaming, sociale media en marketing/communicatie aanpak richting de doelgroepen.

Daarnaast zijn er diverse interessante meelooptaken, zoals redactionele ondersteuning van de websites Mediawijzer.net en Mediawijsheid.nl, het helpen organiseren van expertsessies, het deelnemen aan debatten en het voorbereiden van grote events, zoals de Mediawijzer.Netwerk Experience en de grootste campagne van het jaar: de Week van de Mediawijsheid, waaronder MediaMasters en het My Comment Festival.

Door de combinatie van het doen van onderzoek én het uitvoeren van werkzaamheden in de praktijk, krijg je de kans op een unieke kijk in het (brede) werkveld, op nog meer verdieping in mediatheorie en kun je belangrijke contacten opdoen voor de toekomst.

Je ontvangt een maandelijkse stagevergoeding en de stageperiode loopt voor een minimum van 3 maanden. Verder ga je onderdeel uitmaken van een energiek en jong team en werk je vanuit ons kantoor bij Beeld en Geluid in Hilversum.

Profiel

We zijn op zoek naar een enthousiaste en leergierige hbo/wo student met kennis en vaardigheden op het gebied van (nieuwe) media. Je weet van aanpakken, bent in staat zelfstandig en met plezier te werken en je wilt je graag verdiepen in mediawijsheid. Erg belangrijk: je beschikt over aantoonbaar goede schrijfvaardigheden, zodat je kunt bijdragen aan (blog)artikelen, dossiers en websiteteksten.

Over Beeld en Geluid

Als stagiair(e) bij Mediawijzer.net komt je te werken in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, een van de kernpartners van Mediawijzer.net. Beeld en Geluid beheert meer dan 70 procent van het Nederlandse audiovisuele erfgoed. De collecties omvatten meer dan 1.000.000 uur radio, televisie, film en muziek en groeien nog iedere dag. Het is daarmee één van de grootste audiovisuele archieven van Europa. De collecties worden (digitaal) toegankelijk gemaakt voor zoveel mogelijk mensen. In het spectaculaire en kleurrijke gebouw van Beeld en Geluid kunnen bezoekers aan de Beeld en Geluid experience zich onderdompelen in de wereld van televisie, radio, film en muziek. Daarnaast wordt een zo groot mogelijk deel van de collectie online ontsloten via o.a. beeldengeluid.nl, wikipedia, openbeelden.nl, het YouTube-kanaal, etc.

Meer informatie & solliciteren

Je kunt je sollicitatie naar info@mediawijzer.net sturen. Let op: je kunt alleen op de stage reageren als je bent ingeschreven bij een opleiding.