×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
maandag 3 oktober 2011 | 85x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Cluster 2 Mediawijs

In het project ‘Cluster 2 Mediawijs’ maken VSO-leerlingen, met digitale hulp van de Multimediadienst, filmpjes over mediawijsheid voorzien van Nederlandse ondertiteling. Zo kan iedereen begrijpen wat er in gebarentaal wordt gezegd. Hiermee verzorgen ze medialessen aan leerlingen in het speciaal onderwijs, een vorm van peer-teaching.

Jongeren met auditieve en spraak-/taal problemen communiceren veel via sociale media, onderling en met horenden. Het is voor hen dan ook erg belangrijk om goed te kunnen functioneren in de virtuele wereld. Hun beperkingen maken dit tegelijk juist extra complex. Cluster 2 Mediawijs springt hier op in.

Online wedstrijd
Een online wedstrijd met crowd jurering stimuleert leerlingen om hun sociale omgeving te attenderen op de filmpjes. De gekozen onderwijsmethodiek zorgt voor naadloze aansluiting bij hun leefwereld en behoeften en betrekt via hun eigen mediaproducties en presentaties hun opvoeders. Binnen het project zijn ouders geïnformeerd over positief gebruik van sociale media en internet. Daarnaast zijn zorgbegeleiders en leerkrachten van Kentalis geschoold in het gebruik van digitale middelen in schoolse en vrije situaties. Het onderwijsontwerp is vrij beschikbaar via internet.

Voor wie?
VSO-leerlingen in Cluster 2.

Betrokken partijen
Kentalis Guyotschool voor VSO en SO, Kentalis Dr. J. De Graafschool, Kentalis Expertise & Innovatie – Multimedia, Kentalis Tine Marcusschool SO, Kentalis Zorg Regio Noord (internaat), Kentalis Raad van Bestuur, Ellen Reehorst Onderwijs & Zo, FODOK (Federatie van Ouders van Dove Kinderen).

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.