×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
dinsdag 31 augustus 2010 | 4x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Cinekid for Professionals Conference

Op 27 en 28 oktober 2010 vindt de eerste Cinekid for Professionals Conference plaats. Cinekid heeft de ambitie om jaarlijks toonaangevende vernieuwers op het gebied van Kind en Media in Amsterdam bijeen te brengen. De organisatie wil professionals kennis laten nemen van de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied en de mogelijkheid bieden hun netwerk uit te breiden.Kind en Media is booming business. Hier vindt de innovatie plaats. Wie niet bijhoudt wat er in de crossmediale wereld van het kind gebeurt, is niet bij als mediaprofessional. Een waar bombardement aan media richt zich op kind en familie. Van de artistieke kinderfilm tot de nieuwste reclameplatforms, van Harry Potter tot Iep!: 3D, visual effects, het traditionele filmen en de nieuwste animatietechnieken vermengen zich terwijl augmented reality producties overal om je heen een extra laag over de realiteit leggen. Dit alles biedt kansen maar vraagt ook om een enorme aanpassing van de vertrouwde stappen in verhaalstructuren, scenario’s, productie en distributie. De conferentie zal een jaarlijkse injectie zijn om kwaliteit te bevorderen en te focussen op specifieke vragen over jeugdmedia.

Cinekid for Professionals Conference
Op 27 oktober ligt de nadruk op recente ontwikkelingen binnen Kind en Media, scriptschrijven voor kinderen, augmented reality en animatie. De tweede dag zijn er meer gespecialiseerde sessies met ruimte voor discussie. Karen Wallace, Julian Friedmann, David Freeman, Anne Zeegers, Ike Bertels en Waldemar Torenstra spreken in Lost Without the Script over de uitdagingen van het scenarioschrijven en geven methodes om het schrijven van scenario’s te verbeteren. Augmented Reality: Enhancing the Tale focust op augmented reality voorbij de hype. James Alliban en Fred Elmann prikkelen het nadenken over hoe nieuwe mediaformats een enorme creatieve golf ontketenen.

Seminar over humor in kinderprogramma’s
Z@pp, tevens hoofdsponsor van Cinekid, biedt op dinsdag 26 oktober de Prix Jeunesse ‘Suitcase on Humour and Childeren’s TV’. Key note spreker is Maya Goetz, directeur van Prix Jeunesse, het tweejaarlijkse internationale prijzenfestival rond kindertelevisie. Maya Goetz presenteert een aantal succesvolle internationale en Nederlandse kinderprogramma’s rond het thema humor.

Cinekid for Professionals 2010
De Cinekid for Professionals Conference is onderdeel van Cinekid for Professionals 2010, waar ook de digitale programmamarkt ScreeningClub en de co-productiemarkten onder vallen. Cinekid for Professionals vindt plaats op de Westergasfabriek van 26 t/m 29 oktober en is onderdeel van het Cinekid Festival in Amsterdam van 20 t/m 29 oktober. Cinekid op Locatie vindt plaats van 13 oktober tot en met 31 oktober door heel Nederland.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.