×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 18 april 2012 | 10x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Campagne Week van de Mediawijsheid genomineerd voor Sabre Awards

Communicatie-adviesbureau De Issuemakers is met twee campagnes genomineerd voor een felbegeerde gouden of diamanten Sabre Award. Uit meer dan 1800 inzendingen werd de campagne ‘Week van de Mediawijsheid’ voor Mediawijzer.net genomineerd in de categorie Educational and Cultural Institutions en de campagne ‘NS Tijd voor Lezen’ in de categorie Issue Management.

Week van de Mediawijsheid: MediaMasters
Tijdens de Week van de Mediawijsheid (21-27 november 2011) speelden kinderen van groep 7 van het basisonderwijs de multi-media ervaring MediaMasters2011. In deze campagne worden kinderen gedurende een week uitgedaagd om met de hulp van ouders en leraren hun eigen mediawijsheid te testen. Kinderen van groep 7 zijn al druk bezig met het ontdekken van de mogelijkheden van media en zijn vaak zeer mediawijs. Ze zijn zich echter nog niet altijd voldoende bewust van mogelijke gevaren. Ouders zijn juist intuïtief voorzichtig, maar vaak minder mediawijs. Het is op deze leeftijd goed mogelijk om kinderen en ouders samen hierover te laten praten. Tijdens het multimediale spel waar veel media aan hebben meegewerkt, konden kinderen hun mediawijsheid testen, werden ze geconfronteerd met hun eigen fouten en werd het gesprek aan de keukentafel gestimuleerd.

NS Tijd voor Lezen
De campagne NS Tijd voor Lezen beleefde in 2011 haar tiende jaar. In deze campagne vraagt de Nederlandse Spoorwegen aandacht voor het feit dat je in de trein tijd hebt om een boek te lezen in tegenstelling tot vele andere vormen van openbaar vervoer. De campagne startte in 2001, op het moment dat NS door de problemen over het Rondje om de Kerk, volop negatief in het nieuws was. Bij al die issues was NS geen issue-eigenaar. Door er een ander issue naast te zetten, dat een natuurlijke fit had met NS en de trein, kon gestart worden met het creëren van positieve nieuwsfeiten en gewerkt worden aan een beter imago. Belangrijke milestones in deze campagne zijn het Gratis Reizen met het Boekenweekgeschenk dat elk jaar plaats vindt in de Boekenweek en de NS Publieksprijs. De NS is een belangrijke samenwerkingspartner van Stichting CPNB.

Bekendmaking winnaars
De uiteindelijke winnaars zullen 31 mei bekend gemaakt worden. De Sabre Awards  zijn de grootste en meest prestigieuze awards op het gebied van PR. Het is een initiatief van The Holmes Report.

Bekijk alle genomineerden

Over de Issuemakers
De Issuemakers is een communicatie-adviesbureau uit Amstelveen met een specialisatie in het agenderen en verankeren van maatschappelijke issues bij samenleving en politiek.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.