×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 26 juni 2013 | 85x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Campagne ‘Stop Cybercrime.nu’ voor MKB van start

Het ministerie van Veiligheid en Justitie, Digibewust, TNO en MKB-Nederland zijn half juni 2013 gezamenlijk de aanval op cybercriminaliteit tegen het midden- en het kleinbedrijf gestart met de campagne ‘Stop Cybercrime.nu’. De campagne moet ondernemers bewustmaken van de risico’s van cybercrime en aanzetten tot het nemen van preventieve maatregelen.

Digitale beveiliging
Hoewel Nederlandse ondernemers veel gebruik maken van computers en internet, of hier zelfs afhankelijk van zijn, is digitale beveiliging lang niet voor alle ondernemers vanzelfsprekend. Het voortbestaan van bedrijven kan afhangen van goede beveiliging tegen cyberaanvallen van buitenaf en intern misbruik van gegevens.

60% van de ondernemers maakt zich zorgen  over de beveiliging van hun systemen tegen cybercrime. Zo’n 40% is in 2012 slachtoffer geweest van computervirussen, phishing en dergelijke. Bijna 45 % geeft aan de risico’s van cybercrime niet te kennen. Dat blijkt uit onderzoek van MKB-Nederland.

Over de campagne Stop Cybercrime.nu
De campagne Stop Cybercrime.nu moet ondernemers bewust maken van de risico’s van cybercrime en hen aanzetten tot het nemen van preventieve maatregelen. De campagne is een initiatief van het Nationaal Platform Criminaliteitsbeheersing en de Taskforce Aanpak Criminaliteit tegen Bedrijven, wordt uitgevoerd door MKB-Nederland en ondersteund door Digibewust en TNO. De campagne bestaat onder meer uit een quickscan, tips tegen cybercrime, gerichte adviezen, bijeenkomsten en het gekanaliseerd weergeven van de bestaande ondersteuning in geval van dreiging van cybercrime.

Aan de slag
Nu al aan de slag met de aanval tegen cybercrime? Doe de scan en lees tips en adviezen op de campagnesite www.stopcybercrime.nu.

Kijk voor meer informatie over Cybercrime op Mediawijsheid.nl

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.