×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 5 juli 2012 | 4x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Datum campagne Media ukkies 2013 bekend

Mediawijzer.net zet het belang van mediaopvoeding ook in 2013 op de kaart met een nieuwe Media ukkie campagne van 8 tot en met 17 april 2013. Na de succesvolle ‘Maand van de Mediaopvoeding’-campagne in mei 2012 is besloten de campagne in 2013 landelijk een vervolg te geven.

Campagne voor media ukkies
Tijdens de campagne van 2013 wordt het belang van mediaopvoeding van ukkies onder de aandacht gebracht. Met daarin onder andere de jaarlijks terugkerende uitreiking van de Media Ukkie Award. Hiermee weten ouders welke media geschikt is voor peuters en kleuters. Daarnaast kunnen ouders het hele jaar door terecht bij MediaSmarties. Deze website biedt een complete database met media voor kinderen. De database is voorzien van een uitgebreide beschrijving en leeftijdsadvies. Met al deze ontwikkelingen is een zeer geslaagde eerste stap gezet naar de integratie van mediaopvoeding in de dagelijkse opvoeding van peuters en kleuters.

Maand van de Mediaopvoeding 2012
Begin mei 2012 startte Mediawijzer.net de Maand van de Mediaopvoeding. Deze campagne vestigde de aandacht op het mediagedrag van peuters en kleuters en de verantwoordelijkheid van ouders. De campagne werd opgezet, omdat onder ouders een grote behoefte leeft aan een kader en begeleiding gericht op de mediaopvoeding van hun kind. Dat bleek onder andere uit het onderzoek Iene Miene Media naar het mediagedrag van de allerjongsten, de aandacht voor de MQ-test (eenvoudige test voor ouders om te testen hoe mediawijs ze zijn) en het aantal stemmen op de Media Ukkie Award.

Onderzoek Iene Miene Media: naar mediagedrag ukkies
Uit het onderzoek Iene Miene Media bleek dat Nederlandse gezinnen veel media in huis hebben. Opvallende resultaten uit het onderzoek:

  • 1 op de 3 gezinnen bezit een tablet
  • Van deze gezinnen speelt 66% van de kleuters regelmatig een tablet
  • 13% van de kinderen tot 1 jaar speelt regelmatig met een tablet
  • 20% van de kinderen tot 2 jaar speelt met een smartphone
  • Ouders zien zichzelf verantwoordelijk voor de begeleiding, maar weten vaak niet hoe

Het onderzoek Iene Miene Media naar mediagebruik van peuters en kleuters is uitgevoerd door Mijn Kind Online, in opdracht van Mediawijzer.net.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.