×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
maandag 19 juli 2010 | 55x bekeken

Campagne “Laat je niet hacken”

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat internetgebruikers zich online veilig wanen. Maar tegelijk blijken ze niet alle risico’s te kennen en beschermen ze hun computer onvoldoende. Om iedereen hiervan bewust te maken zijn ze de campagne Laatjeniethacken.nl gestart. Op de site hebben ze praktische ‘tips en toepassingen’ van experts staan en kunnen consumenten zelf praktijkervaringen uitwisselen. Op consumentenbond.hyves.nl kunnen bezoekers met een vriendenquiz elkaars kennis over veilig internet testen en vergelijken. Bovendien zijn discussies en tips op twitter te volgen via @internetveilig.

De bond hield een uitgebreide enquête onder bijna 3000 consumenten. Zo’n 76% van de deelnemers voelt zich in het algemeen veilig op internet. Dat is –volgens henzelf– vooral te danken aan hun ‘veilige gedrag’ en ‘goede beveiliging’. Bij een aantal concrete kennisvragen blijkt er nogal wat te schorten aan de vermeende kennis.

Van de nieuwere en deels gevaarlijker bedreigingen is veel minder bekend. Van een ‘bot’, een ‘exploit’ of een ‘root kit’ weet meer dan 80% niet waar het over gaat.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.