×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 6 november 2013 | 693x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Brochure: Beter leren door informatievaardigheden in het vmbo

Na de succesvolle lancering van de brochure ‘Slimmer Zoeken, informatievaardigheden op de basisschool’ heeft het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken (SIOB) in het kader van het landelijke project de Bibliotheek op school voortgezet onderwijs, nog een brochure uitgebracht: ‘Beter leren door informatievaardigheden – informatievaardigheden als basisvaardigheid in het vmbo’.

» Download de brochure

De basis voor het hebben van informatievaardigheden moet reeds gelegd worden in het primair onderwijs, maar desondanks is het van belang dat er in het voortgezet onderwijs ook structureel aandacht wordt besteed aan informatievaardigheden.

brochure siobBrochure helpt en inspireert leerkrachten
In Beter leren door informatievaardigheden heeft onderzoeksbureau Sardes in opdracht van het SIOB op een rij gezet waar informatievaardigheden binnen het voortgezet onderwijs en dan met name het vmbo over gaan, hoe jongeren deze vaardigheden kunnen ontwikkelen en op welke wijze bibliotheken leerkrachten en leerlingen kunnen ondersteunen bij het ontwikkelen van informatievaardigheden.

Deze brochure moet leerkrachten helpen en inspireren informatievaardigheden een structurele plek in het onderwijs te geven. In het landelijke project de Bibliotheek op school voortgezet onderwijs gaan bibliotheken structurele samenwerkingsverbanden aan met het voortgezet onderwijs om de taal –en mediavaardigheden van leerlingen te verhogen.

De brochure kun je hier downloaden (pdf) of hier als fysiek exemplaar bestellen. Voor meer informatie kun je terecht op www.debibliotheekopschool.nl.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.