×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 28 november 2012 | 68x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Brochure ‘Digitale Generatiekloof in Allochtone Gezinnen’ uitgegeven

N.b. Na een periode van 35 jaar is er per 1 augustus 2021 een einde gekomen aan de activiteiten van Mira Media. Diverse links in dit artikel zijn om die reden verwijderd. Kijk voor meer informatie op de website van Mira Media.

Mira Media heeft de brochure ‘Digitale Generatiekloof in Allochtone Gezinnen’ uitgebracht voor mediacoaches en professionele opvoeders. Aanbieders van mediawijsheidproducten en -diensten hebben namelijk aangegeven aan dat ze allochtone ouders slechts mondjesmaat bereiken. In de brochure worden tips gegeven over hoe allochtone ouders wel kunnen worden bereikt en aanwijzingen waar in voorlichtingsbijeenkomsten mee rekening moet worden gehouden.

Mediaopvoedingsondersteuning voor allochtone ouder
Allochtone ouders hebben behoefte aan mediaopvoedingsondersteuning, maar zowel in de wijk als op internet wordt niet aan hun vraag voldaan. Dit bleek uit een onderzoek van Mira Media en Pharos naar ‘mediaopvoedondersteuning’ voor allochtone ouders in achterstandswijken. Het computergebruik van de kinderen houdt de ouders bezig. De ouders, die overigens zelf ook zeer actief zijn op de computer, vragen zich af: ‘Wat doen mijn kinderen op het internet? Met wie chatten ze, wat lezen ze? Wat doen ze eigenlijk op school op de computers?’ Welke regels kan ik ze nog opleggen?’

Over de brochure ‘Digitale Generatiekloof in Allochtone Gezinnen’
Aanbieders van mediawijsheidproducten en -diensten geven aan dat ze allochtone ouders slechts mondjesmaat bereiken. Mira Media heeft daarom de brochure ‘Digitale Generatiekloof in Allochtone Gezinnen’ uitgebracht. De brochure is tot stand gekomen in samenwerking met Mediawijzer.net en met adviezen van Peter Nikken van het Nederlands Jeugd Instituut. De brochure maakt onderdeel uit van een breder pakket van activiteiten waarmee Mira Media samen met partners de voorlichting aan allochtone ouders op peil wil brengen.

Voorlichtingsbijeenkomsten tijdens de Week van de Mediawijsheid
Mira Media en het nieuwe netwerk van Interculturele Mediacoaches faciliteren tijdens de Week van de Mediawijsheid 18 voorlichtingsbijeenkomsten over mediawijsheid voor allochtone ouders. Deze voorlichtingsbijeenkomsten zijn onderdeel van het project Digitale Generatiekloof in  Allochtone Gezinnen (DGAG). De bijeenkomsten worden georganiseerd in samenwerking met zelforganisaties van allochtone groepen, brede scholen en welzijnsorganisaties.

Meer weten?
Wil je meer weten over dit project? Neem dan contact op met Ed Klute van Mira Media via E.Klute@miramedia.nl.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.