×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
dinsdag 15 februari 2011 | 7x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Brabantse bibliotheekleden primeur met nieuwe app ‘de Bibliotheek’

Nederland telt meer dan 3,3 miljoen smartphone gebruikers. Zij hebben via hun mobiel direct toegang tot het internet. De vraag naar app’s groeit sterk en ook de bibliotheek heeft hier een antwoord op. Vanaf nu hebben Brabantse bibliotheekleden met een smartphone overal en altijd toegang tot hun bibliotheek. Dus ook leden van Bibliotheek Heusden. De app ‘de Bibliotheek’ is gratis te downloaden via de iTunes App Store en de Android Market.

Bronnen raadplegen en lenen
De mobiele app maakt het mogelijk de catalogus van de bibliotheek te raadplegen en direct boeken en andere materialen te reserveren. Daarnaast zien gebruikers gemakkelijk welke items zij in huis hebben en wanneer deze retour moeten. Uiteraard zijn deze op ieder moment te verlengen. De app is gebruiksvriendelijk en werkt heel eenvoudig; in drie stappen kan men zich aanmelden. De app maakt verbinding met de website van de aangegeven bibliotheek en de gebruiker beschikt over een groot aantal functionaliteiten. Zo bevat de app ook een verlanglijstje en een scannerfunctie. Na het scannen van het ISBN-nummer verschijnt er direct informatie over het boek.

Functionaliteiten op een rijtje

  • Lenen: in één oogopslag zien welke items u of uw huisgenoten geleend hebben;
  • Alarmeren: via pushberichten (berichten die automatisch door uw telefoon worden gegenereerd) weet u wanneer items retour moeten;
  • Verlengen: materialen verlengt u direct;
  • Zoeken: zoeken kan op basis van titel, auteur of ISBN met de scanner functie. Na het scannen van het ISBN-nummer ziet u direct informatie over het desbetreffende boek;
  • Reserveren: materialen reserveert u via de app;
  • Verlanglijst: in de mobiele bieb slaat u alle interessante titels op;
  • Contact: snel contact met uw bibliotheek via email, bellen of navigeren (voor navigeren is toestemming nodig om positie op te slaan).

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.