×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 15 februari 2012 | 13x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Blijvend Bloggen

Het project Blijvend Bloggen heeft een ambitieuze doelstelling: vmbo-leerlingen niet alleen mediawijs maar zelfs mediageniek maken. Tijdens het project bloggen de leerlingen over van alles: vakken, lesstof, (buitenschoolse) activiteiten, projecten en opdrachten.

Blog als digitaal portfolio
Bloggen doen leerlingen op hun eigen tablet. Dit doen ze gedurende hun hele schooltijd. Zo hebben leerlingen aan het eind van hun schoolcarrière een uniek ‘track record’. Het blog kan dienen als visitekaartje voor toekomstige werkgevers, opleidingen of stageadressen. Leerlingen leren zo het internet te gebruiken als een platform waarop ze zich positief kunnen afficheren. Bovendien stimuleert het bloggen hun vermogen tot zelfreflectie.

Training Beeldend Bloggen
Bloggen is meer dan geschreven tekst. Daarom krijgen de leerlingen een speciale training onder de noemer Beeldend Bloggen.  De training leert leerlingen  foto’s manipuleren en en bewegend beeld filmen en monteren. Weblogs behoren bovendien tot de sociale media. Omdat sociale media steeds meer met elkaar versmelten, wordt de leerlingen ook geleerd hoe ze deze media verstandig in kunnen zetten voor het creëren van een positieve webidentiteit.
In oktober 2012 moeten de 24 eersteklassers behoorlijk op stoom zijn gekomen met elk minimaal 20 berichten plus 4 korte video’s. En dat is dan nog maar het begin: nog zo’n drie jaar bloggen te gaan…

Contacpersoon
Janneke Louwerse, coördinator onderwijs en ict Stanislascollege
[email protected]

Deelnemende organisaties

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.