×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 9 juni 2011 | 229x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Bijna 200 presentatoren in spé voor NOS Jeugdjournaal

Bijna 200 leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs hebben meegedaan aan de presentatiewedstrijd van het NOS Jeugdjournaal. Twintig van hen zijn door naar de finaleronde. Samen met hun klas komen deze twintig presentatoren in spé op 17 juni naar het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid voor een heuse screentest. Daar komen nog twee kandidaten bij via een wildcardwedstrijd. De winnaar presenteert op zondag 26 juni eenmalig het NOS Jeugdjournaal.

Foto: ANP/KIPPA

Twintig inzendingen
De presentatiewedstrijd vindt plaats vanwege het 30-jarig bestaan van het Jeugdjournaal. Op 5 januari 1981 was de eerste uitzending te zien. De afgelopen weken konden scholen een leerling aanmelden als eenmalige presentator van het Jeugdjournaal. Bijna 200 basisscholen gaven gehoor aan de oproep en meldden een leerling aan die na een interne ronde op de eigen school was gekozen. De redactie van het Jeugdjournaal koos vervolgens de beste twintig inzendingen.

Jeugdjournaaldag
Op 17 juni komen de twintig klassen, in totaal zo’n 450 leerlingen, naar de eerste Jeugdjournaaldag in Beeld en Geluid in Hilversum. Daar krijgen ze tal van activiteiten aangeboden, waaronder een ‘Meet & Greet’ met Journaalpresentatoren. De twintig presentatoren in spé krijgen die dag tips, waarna ieder van hen een professionele screentest opneemt. De filmpjes komen vervolgens van 20 tot 24 juni op internet te staan. Alle bezoekers van de website kunnen vervolgens stemmen op de favoriete presentator. Daarnaast velt een vakjury een oordeel. Dat leidt opgeteld tot een winnaar die op zondag 26 juni, samen met presentator Milouska Meulens, het NOS Jeugdjournaal. presenteert.

Wildcardwedstrijd
Voor kinderen die niet via hun school in aanmerking komen voor een plek in de finale, is er alsnog een kans via de wildcardwedstrijd. Op zaterdag 18 en zondag 19 juni organiseert Beeld en Geluid in samenwerking met het Jeugdjournaal tussen 12.00 en 15.00 uur nog twee screentestdagen. Per dag is er één wildcard beschikbaar. Hij of zij wordt toegevoegd aan de reeds geselecteerde kandidaten. In totaal zijn er dus 22 kinderen die kans maken om het Jeugdjournaal te presenteren. Kinderen die willen meedoen, moeten zich van te voren aanmelden bij Beeld en Geluid. Voor details zie: www.beeldengeluid.nl/jeugdjournaalwildcard

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de website van Het Jeugdjournaal.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.