×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
vrijdag 12 maart 2010 | 15x bekeken | Leestijd: 2 minuten

Bibliotheek centraal in campagne Week van de Mediawijsheid

Aftrap van de Week van de Mediawijsheid ter voorbereiding op de grote publiekscampagne in november. Mediawijzer.net organiseert in de laatste week van november – 24 november t/m 1 december 2010 – een grote publiekscampagne onder de naam de ‘Week van de Mediawijsheid’. De campagne heeft als doel het publiek en het onderwijs te attenderen op de openbare bibliotheek als centrum voor mediawijsheid activiteiten. Als voorbereiding op de campagne is er op woensdagmiddag 24 maart een landelijke voorlichtingsbijeenkomst in Beeld en Geluid in Hilversum en in de daaropvolgende week zijn er vier regionale bijeenkomsten in bibliotheken.

De bijeenkomsten zijn bedoeld voor de directies, mediacoaches en andere medewerkers van openbare bibliotheken. Zij worden uitgebreid geïnformeerd over het concept van de bibliotheken als centra van mediawijsheid en over de campagneplannen voor de Week van de Mediawijsheid in november: hoe kunnen ze daarin participeren, wat wordt er van de bibliotheken verwacht en hoe zal Mediawijzer.net ze daarbij ondersteunen. Ook presenteren netwerkpartners van Mediawijzer.net hun mediawijsheidactiviteiten die door bibliotheken kunnen worden overgenomen voor de invulling van hun mediawijzer aanbod.

Programma woensdag 24 maart in Beeld en Geluid, Hilversum
Het programma in Beeld en Geluid begint om 13.00 uur en wordt gepresenteerd door Martijn de Greve. Hans van Driel, Universitair hoofddocent aan de Universiteit van Tilburg en deskundig op het gebied van media en cultuur, verzorgt een keynote speech.

13.00 uur – Inloop en ontvangst

13.30 uur – De bibliotheek: het Huis van de Mediawijsheid (film)

Welkom en introductie door Norma Verheijen, programmamanager SIOB en Mary Berkhout, projectmanager Mediawijzer.net

Keynote speech door Hans van Driel over de rol van de bibliotheken als centra van mediawijsheid.

Presentaties over:
– Het concept van de bibliotheek als centrum van mediawijsheid en de inzet van maatschappelijke stagaires als junior mediatrainer in de bibliotheken
– De campagne Week van de Mediawijsheid (24 november t/m 1 december), waarbij de bibltioheken bij het publiek worden geïntroduceerd als Huis van de Mediawijsheid
– Wie zijn de doelgroepen en wat weten we over ze?
– Hoe worden de scholieren getraind voor hun maatschappelijke stage als junior mediatrainer

Mediawijzer.net hecht veel waarde aan feedback op de plannen. Elke presentatie wordt gevolgd door een of meer stellingen waarover de deelnemers, onder leiding van moderator Martijn de Greve, hun mening kunnen geven.

16.00 uur – Op verschillende plekken in Beeld en Geluid zijn demonstraties en presentaties
van mediawijsheid activiteiten waarmee de bibliotheken invulling kunnen geven aan hun functie als centra van mediawijsheid. Scholieren laten zien wat de junior mediatrainer voor de bibliotheekbezoeker kan betekenen.

16.30 uur – Afsluiting met netwerkborrel (en hapjes!)

Regionale voorlichtingsbijeenkomsten
Tijdens de regionale voorlichtingsbijeenkomsten krijgen bibliotheekmedewerkers een beknopte presentatie van het concept van de bibliotheken als centra van mediawijsheid en van de campagneplannen voor de Week van de Mediawijsheid. Ook tijdens deze bijeenkomsten wordt ruimschoots gelegenheid geboden om feedback op de plannen te geven.
De bijeenkomsten duren telkens 2 uur.

De regionale bijeenkomsten zijn achtereenvolgens in:
Bibliotheek Rotterdam – 25 maart, aanvang 14.00 uur
Bibliotheek Gelderland-Zuid Nijmegen – 29 maart, aanvang 14.00 uur
Bibliotheek Assen – 30 maart, aanvang 10.00 uur
Bibliotheek Midden-Brabant Tilburg – 31 maart, aanvang 10.00 uur

Was u bij de Aftrap van de Week van de Mediawijsheid aanwezig?
We zijn erg benieuwd naar uw mening!
» Ga naar het evaluatieformulier

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.