×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 7 januari 2010 | 29x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Beste krantenfoto 2009

Neergestorte vliegtuigen, de tragedie op Koninginnedag, de herdenking van Michael Jackson en dieren, heel veel dieren. De Nederlandse dagbladen hebben weer hun mooiste foto’s van het afgelopen jaar ingestuurd. Op zaterdag 9 januari 2010 komt de 25ste Krantenfoto Kinderjury bijeen om daaruit de Beste Krantenfoto 2009 te kiezen.

De Krantenfoto Kinderjury is de enige onafhankelijke en langstlopende verkiezing van de beste krantenfoto door een jury van basisschoolleerlingen. Bij dit evenement zijn alle Nederlandse dagbladen vertegenwoordigd. Stichting Krant in de Klas organiseert deze 25ste editie wederom in samenwerking met het ANP.

Doel van de Krantenfoto Kinderjury is om scholieren het belang van nieuwsfoto’s bij te brengen en ze bewust te maken van de keuzes die ten grondslag liggen aan de publicatie van nieuwsfoto’s. De juryleden kiezen dus niet alleen welk plaatje zij het mooist vinden, maar moeten ook de nieuwswaarde van de foto’s beoordelen.

De dagbladen laten zien dat zij veel waarde hechten aan de mening van kinderen door hun beste foto’s aan een kinderjury voor te leggen. Anders dan bij fotowedstrijden waarbij fotografen eigen werk insturen, zijn het bij deze verkiezing de beeldredacties van de landelijke en regionale dagbladen die de selectie hebben ingestuurd. Nieuws in de klas heeft de uiteindelijke selectie van 80 nieuwsfoto’s verzameld in vijf categorieën: Internationaal, Nationaal, Regionaal, Sport en Vrij.

De Kinderjury bestaat uit 24 leerlingen in de leeftijd van 10 tot 12 van basisscholen uit het hele land. Hun docenten konden de nieuwsgierigste leerling van de klas opgeven als jurylid.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.