×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 22 juli 2010 | 4x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Bedrijven tobben over Facebook en Twitter

Bedrijven worstelen steeds meer met de opkomst van sociale media als Twitter, Facebook en Hyves binnen hun kantoormuren.Grote ondernemingen als KPN, IBM, Imtech en AkzoNobel zeggen na te denken over een code, waarin wordt vastgelegd hoe de onderneming en zijn werknemers zich kunnen en mogen manifesteren op internetplatforms.

Het gebruik leidt tot vragen en ergernissen, signaleert Pieter van der Zwet, van de afdeling integriteit bij accountants- en adviesorganisatie KPMG. Ook over mobiel bellen, sms’en of e-mailen tijdens gesprekken of vergaderingen ontstaan veel irritaties. ,,Het leidt altijd af, zelfs al heb je het geluid uit”, zegt etiquettedeskundige Magda Berman. ,,Je bent niet meer bij de les. Dat is ongelooflijk onbeleefd.”

Over het gebruik van de ‘oude’ elektronica als mobieltjes bestaan in veel bedrijven al informele afspraken. Met Hyves en Facebook ligt dat ingewikkelder. KPMG-adviseur Van der Zwet: ,,Dan stoort iemand zich bijvoorbeeld aan een medewerkster die een frivool profiel heeft op Hyves. Past dat wel bij de uitstraling van ons bedrijf? Mogen we haar vragen daar rekening mee te houden?”

KPMG adviseert het onderwerp sociale media bespreekbaar te maken binnen het bedrijf. Ook kan het gewenste gedrag worden vastgelegd in de gedragscode van de onderneming.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.