×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 24 maart 2011 | 54x bekeken

Autistische jongeren sociaal op stap met smartphone

Voor veel mensen met een beperking of handicap zijn sociale situaties erg ingewikkeld. Vooral voor mensen met een autisme spectrum stoornis. Daarom houdt de Kristallis Scholengroep op 25 maart 2011 voor de vierde keer de SociaalOpStap-dag. 30 autistische jongeren gaan die dag aan de slag met de website Sociaalopstap.nl. Daarnaast zullen 450 jongeren met autisme op 15 scholen gaan werken met de gratis Android applicatie ‘SociaalOpStap’.

Initiatiefnemers
De gratis Android applicatie wordt erg goed ontvangen door docenten, ouders en leerlingen, omdat het jongeren helpt om in lastige sociale situaties de juiste stap te zetten. De website (gratis toegankelijk) en de applicatie zijn ontstaan uit een samenwerking tussen de CED-Groep, het Landelijk Netwerk Autisme en het Mooiste Contact Fonds, een initiatief van KPN. Daarbij hebben 116 leerlingen een belangrijke bijdrage geleverd door mee te werken aan de totstandkoming van zowel de website als de app.

Lespakket op maat
De Kristallis Scholengroep werkt de komende maanden aan een passend lespakket zodat er in de klas regelmatig aandacht kan worden besteed aan de website en de app. Doel is om beide een vast onderdeel te laten worden binnen het lesprogramma.

www.sociaalopstap.nl

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.