×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
zondag 30 mei 2010 | 43x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Architect Toon!

Architect-toon! is een innovatief project voor kinderen gericht op cultuureducatie, architectuuronderwijs, randstedelijke gebiedsontwikkeling, ruimtelijke ordening en stedelijke vernieuwing.

Kinderen zelf aan de slag
Kinderen uit groep 7 en 8* maken binnen Architect-toon! zelf ontwerpen voor gebouwen in een nieuw te ontwikkelen gebied bij hen in de buurt, namelijk Meerstad (gemeente Groningen). Ze doen dit op basis van echte randvoorwaarden en in dialoog met o.a. architecten en landschapsinrichters.

3D-scanner
Er worden niet zomaar ontwerpen gemaakt door de kinderen. Hun maquettes worden namelijk door middel van een 3D-scanner ingescand. Hun gebouwen zullen 3-Dimensionaal op de computer verschijnen, zodat deze virtueel bewerkt kunnen worden met behulp van Google Sketch-up. Uiteindelijk zullen deze 3D-ontwerpen op Google Earth worden geplaatst. Zo kan bijvoorbeeld de lokale overheid precies zien op welke manier de kinderen Meerstad willen inrichten. Op deze manier geeft Architect-toon! kinderen een stem in het ontwerp en de ontwikkeling van hun directe leefomgeving!

* Tijdens dit project wordt er samengewerkt met leerlingen uit groep 7 en 8. De bedoeling is om aan de hand van onderzoek over dit project een workshopformat te ontwikkelen voor zowel leerlingen van het PO als het VO.

Video’s Architect-toon!
Video-impressie Kick-off Architectoon!

Bekijk een video over de Open Source 3D-scanner

Demonstratie 3D-scanner op de Mediawijsheidmarkt (7 oktober 2010)

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.