×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
maandag 28 februari 2011 | 16x bekeken | Leestijd: 2 minuten

Apps4Sustainability: wedstrijd voor de ontwikkeling van duurzame apps

Our Mobile Generation nodigt iedereen uit om mee te doen aan de Apps4Sustainability challenge, een wedstrijd voor de ontwikkeling van duurzame mobiele applicaties.

Gezamenlijke creativiteit
Door mensen bij elkaar te brengen, kunnen er geweldige, vernieuwende ideeën ontstaan die tot ongekende hoogte reiken. Hun gezamenlijke creativiteit kan verder reiken dan die van welke R&D-afdeling dan ook. De winnaar van het meest bijzondere app-concept ontvangt een ontwikkelingspakket ter waarde van ruim 30.000 euro van de Vodafone Netherlands Foundation.

Wat als…
Wat als zinloos geweld kan worden voorkomen doordat tientallen mensen worden gewaarschuwd zodra er iets aan de hand is? Wat als mensen gezonder kunnen leven doordat ze begrijpen wat al die onuitspreekbare ingrediënten op de verpakkingen van hun boodschappen betekenen? Wat als miljoenen analfabeten over de hele wereld toegang krijgen tot onderwijs? Our Mobile Generation wil ‘Wat als’ omzetten in ‘Wanneer?’. Hoe? Door apps te ontwerpen die precies dát kunnen bereiken.

Our Mobile Generation daagt het publiek uit
Op het online platform www.ourmobilegeneration.org, door Enviu, kan iedereen zijn of haar concept voor een app plaatsen of concepten van anderen verder uitwerken. Nieuwe ideeën kunnen tot 30 maart worden toegevoegd. Een deskundige jury bestaande uit afgevaardigden van o.a. iPhoneclub.nl, Vodafone en Enviu zal vervolgens de winnende concepten selecteren. De winnaar van het allerbeste app-idee ontvangt een ontwikkelingspakket ter waarde van ruim 30.000 euro van de Vodafone Netherlands Foundation. Dit pakket biedt hem of haar de mogelijkheid het concept via co-creatie te realiseren en de app te lanceren in de app stores van Vodafone en iPhone. De winnaars van de tweede en derde prijs ontvangen respectievelijk 5.000 euro en 2.500 euro, plus een iPhone en Android-toestel om hun app te kunnen testen en deze zelf verder te ontwikkelen.

Waarom apps?
Met ruim 4 miljard gsm-gebruikers is de mobiele telefoonindustrie een van de snelst groeiende sectoren ter wereld. In een land als India komen er maandelijks 10 miljoen nieuwe abonnees bij. Een mobiele telefoon is zo’n krachtig stukje technologie dat wanneer 10% van de mensen in een ontwikkelingsland er een zou ontvangen, het bruto binnenlands product van zo’n land met bijna 1% zou toenemen. De juiste apps kunnen een nog grotere impact hebben op sociaal en milieugebied!

Aangeboden door
Our Mobile Generation is een initiatief van de Nederlandse organisatie Enviu – innovators in sustainability, de Nederlandse overheid en de Vodafone Netherlands Foundation. Enviu ontwikkelt duurzame en sociale innovaties en brengt deze op de markt. Enviu is bekend door het opstarten van nieuwe projecten zoals de Sustainable Dance Club, de Hybrid Tuktuk en het Open Source House.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.