×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 4 april 2013 | 29x bekeken | Leestijd: 2 minuten

Appril 2013: festival over apps en mobiele technologie

Deze week is Appril 2013 van start gegaan, een festival over apps en mobiele technologie. Appril is het platform waar pioniers, makers en gebruikers van apps samen komen en toekomst vormen. Met zo’n 50 evementen, workshops, lezingen en bijeenkomsten verspreid door Amsterdam stelt Appril je in de gelegenheid om je in apps en mobiele technologie te verdiepen.

Themaweken Appril
Elke week van appril 2013 heeft zijn eigen thema. De week begint met een motiverende maandag en sluit op vrijdag met een bruisende borrel in  het centrum van Amsterdam. De thema’s van dit jaar zijn:

Week 1 (1-7 april): Delen – De invloed van digitale ontwikkelen op mediacontent

Het was nog nooit zo makkelijk om content te maken en te delen. Als gevolg worden we dagelijks geconfronteerd met een tsunami aan beeld en geluid. Wat is betrouwbaar? Hoe blijf je bij? Waarom willen we eigenlijk delen? Wat maakt een succesvolle viral? Wie gebruikt welke social media en met welk doel? Wat doet al die ‘burgercontent’ met de gevestigde instituten zoals uitgevers, nieuws- en televisiemakers? Wat zijn de bredere implicaties wanneer we massaal onze kennis gaan delen?

Week 2 (8-14 april): Leven – De invloed van digitale ontwikkelingen op het dagelijks leven
Het mobieltje (en later de tablet) hebben heel wat kracht in onze pocket doen belanden wat betreft ons dagelijks leven. Denk dan met name aan opvoeden, onderwijs, gezondheidszorg en zelf-hulp. Wat is er eigenlijk allemaal gebeurd? En wat kunnen we verwachten? Gaan leraren ooit hun leerlingen bijbenen? Waar gaat het heen met e-health? Met mobiel betalen? Wat is de quantified self en wat kunnen we daarmee? Wat zijn de ethische gevolgen van ‘power in the pocket’? Hoe zit het met het Internet of things?

Week 3 (15-21 april): Werken – De invloed van digitale ontwikkelingen op werk
Niet langer zitten we eenzaam in kantoortuinen en op zoldertjes. We werken samen met de hele wereld, delen informatie, werken realtime in dezelfde documenten, houden ons groeiend netwerk aan contacten bij op diverse netwerksites. We kunnen 24/7 werken maar willen we dat ook? Hoe vind je succesvol de balans tussen privé en werk? Hoe gaan bedrijven om met de veelzijdigheid aan apparaatjes van medewerkers, want voor het eerst heeft de werknemers thuis geavanceerdere techniek dan op het werk. Hoe vinden we structuur in de zandstorm van gegevens genaamd big data?

Week 4 (22-28 april): Spelen – De invloed van digitale ontwikkelingen op spelen & games
Bordspellen op de iPad, gaming als serieuze markt voor adverteerders, serieus gaming als onderzoeksmiddel. We gamen massaal en met groot enthousiasme. Wie had gedacht dat een spelletje van 0,79 (Angry Birds) miljarden kon opleveren voor de makers – ook aan merchandise? En dat games hele interessante crossovers zouden krijgen naar andere devices én de echte wereld? Wat is de relatie nu met games en business? En games en educatie? Wat is er voorhanden in spelenderwijs leren?

Lees meer over Appril 2013:

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.