×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 12 januari 2012 | 28x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Apple kondigt educatie-event aan

Apple heeft uitnodigingen gestuurd naar diverse blogs voor een persevenement op 19 januari in het New Yorkse Guggenheimmuseum. Onderwerp van de bijeenkomst is educatie. Dat meldt One More Thing (OMT), de grootste Apple-community van de Benelux.

Digitaal lesmateriaal op de iPad?
OMT meldde eerder al dat op het event van 19 januari geen nieuwe iPad of iPhone zou worden gepresenteerd. Het onderwerp zou ‘media-gerelateerd’ zijn. Eddy Cue, Apple’s senior vice-president die onder andere verantwoordelijk is voor de iTunes Store en iBooks Store zou aanwezig zijn op het evenement. OMT nam toen aan dat er een nieuwe content-deal voor muziek, video en/of boeken bekend zou worden gemaakt. Nu de de focus op het evenement op onderwijs ligt zou het zomaar eens kunnen zijn dat een vernieuwende content- en distributiesamenwerking zal worden aangekondigd voor digitaal lesmateriaal op de iPad.

Steve Jobs biografie
In de biografie van Apple’s voormalig CEO Steve Jobs staat te lezen hoe de educatieve boekenmarkt al lang op zijn radar stond. Jobs zou auteurs willen inhuren om hun boeken te herschrijven voor de iPad. Deze zouden dan gratis verstrekt worden aan Amerikaanse scholen die iPads willen inzetten voor hun onderwijs.

Live verslag
OMT vermoedt dat Apple zich in eerste instantie op de Amerikaanse onderwijsmarkt zal richten. Wilt u de bijeenkomst volgen? One More Thing doet op 19 januari live verslag van het evenement.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.