×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 27 juni 2013 | 33x bekeken | Leestijd: 1 minuut

App-stel en Bru-taal winnaars wedstrijd Meester App

Staatssecretaris Sander Dekker maakte gisteren de winnaars van de wedstrijd Meester App bekend, waarbij werd gestreden om de beste educatieve ideeën en apps voor het basisonderwijs. Het idee App-stel om verhalen te schrijven sleepte de 1e prijs binnen en wordt ontwikkeld tot een app. De educatieve taalgame Bru-taal kwam als ‘Meester app’ uit de bus en won 5000 euro. De prijzen werden uitgereikt op Basisschool de Fontein in Den Haag.

Finaledag Meester App
Basisschool de Fontein stond de hele dag in het teken van Meester App. Een groep van 30 leerlingen testte alle genomineerde apps. Een selectie van 10 ideeën werd voorgedragen aan de jury. Een diverse groep kinderen, ouders en leerkrachten deed hun best de jury te overtuigen. ’s Middags reikte staatssecretaris Sander Dekker van het Ministerie van OCW de prijzen uit: “De wedstrijd leverde meer dan 200 inzendingen op. Daar ben ik blij mee, want ook lagere scholen moeten met de tijd meegaan en wie kan er nou beter apps verzinnen dan de leerlingen zelf? Zij zijn experts en weten wat er beter en leuker kan op school.”

Prijzen Meester App
De jury bestond uit Nando Bennis, Juf Jannie, Marieke van Osch en Raymond Trippe. Zij hadden het niet makkelijk, maar selecteerden uiteindelijk toch 3 ideeën en 3 apps. Het beste idee wordt ontwikkeld tot een app. De beste apps winnen een geldbedrag, worden getest door 5 klassen en krijgen een review op prominente onderwijswebsites. Hiermee stimuleert Meester App nieuwe ideeën voor het basisonderwijs en worden goede educatieve apps beloond.

Winnaars Meester App

Ideeën

  1. App-stel
  2. Gepest?!
  3. Letterstorm

Apps

  1. Bru-taal
  2. Topo Nederland
  3. Planetenreis [red. deze app is niet meer beschikbaar in de app store]

104 leerzame apps en sites
Ben je op zoek naar meer educatieve apps? Kennisnet en Mijn Kind Online hebben de gids ‘104 leerzame apps en sites’ gepubliceerd. Het zet de beste leerzame apps en sites voor leerlingen van 2 tot 8 jaar op een rij.

Download gratis de brochure ‘104 leerzame apps en sites’  [red. de brochure is niet meer verkrijgbaar]

Reacties 1

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.