×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 19 juni 2013 | 30x bekeken | Leestijd: 1 minuut

App Ice Tycoon wint eerste Digibattle

De app Ice Tycoon heeft de eerste editie van Digibattle gewonnen. De app van de 16-jarige Corstian Boerman en Eline Doorn uit Zeeland is bedoeld om basisschoolleerlingen bewust te maken van de waarde van geld. Ice Tycoon won van 6 andere finalisten in de spannende finale van Digibattle in Science Centre Nemo. De winnaars ontvingen de hoofdprijs, een iPad mini, uit handen van Roel Schulting, voorzitter van CA-ICT en lid van de Strategieraad van het programma Digivaardig & Digiveilig.

Digibattle is een landelijke wedstrijd van Digivaardig & Digiveilig, bedoeld om jongeren de creatieve kant van ict te laten zien. Tientallen teams van scholieren uit heel Nederland variërend van VMBO-niveau tot gymnasium gingen de uitdaging aan om vernieuwende en inspirerende apps te bedenken rond de thema’s Love, Money en Challenge. De jury was onder de indruk van het hoge niveau van alle finalisten: “Zowel van de apps zelf als van de presentaties van de scholieren tijdens de finale,” aldus juryvoorzitter Jake Blok, inspirator enterpreneur. “De winnende app Ice Tycoon blonk uit in zijn intelligentie en gelaagdheid”. In de jury zaten ook de 15 jarige app-ondernemer Midas Kwant en Claire Boonstra, co-founder van de wereldberoemde app Layar.

De finalisten van Digibattle 2013

  • Ice Tycoon – Corstian Boerman & Eline Doorn
  • Triatlon Platformspel – Taco Timmers & Myrna Kneppers
  • Pinautomaat – Alwin Lubbers & Raymon de Klein
  • Moneymakertjes – Donna Ubags & Floor Rompelberg
  • Snap & Shop – Carmen Bosch, Brit Bouman & Ieke Ambergen
  • Jongeren werk-app – Lisanne Morel van Mourik & Kayla Gericke
  • LUV – Richard Kollerie & Clarence Nap

Over Digibattle
Digibattle is een initiatief van het programma Digivaardig & Digiveilig. Jongeren in het hele land werden bereikt via scholen en hun ict-docenten. De wedstrijd is ontwikkeld en georganiseerd door BureauQ in samenwerking met ECABO, het kenniscentrum voor onder andere ICT-Onderwijs. Science Centre Nemo, Mediawijzer.net en EDG Media zijn partner van DigiBattle.

Over Digivaardig & Digiveilig
Digivaardig & Digiveilig is een samenwerkingsverband tussen bedrijfsleven, overheid en maatschappelijke organisaties om de digitale vaardigheid van de Nederlandse (beroeps)bevolking te vergroten en tevens om het vertrouwen in ICT en internet te bevorderen door het vergroten van de digitale veiligheid. Het programma wordt gesteund door het ministerie van Economische Zaken, de Europese Commissie en diverse bedrijven (KPN, UPC, NVB, IBM, SIDN, CA-ICT en Ziggo). Het programma wordt uitgevoerd door ECP, Platform voor de Informatiesamenleving.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.