×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 13 november 2013 | 155x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Interactieve anti-cyberpestfilm It’s up to you massaal gebruikt op scholen

It’s up to you, de interactieve film die als discussiestarter op scholen wordt gebruikt tegen cyberpesten, is op 19 april 2013 gelanceerd. Nu, een half jaar later wordt de film massaal ingezet op scholen door heel Nederland. Tijd voor een update!

Succesvolle lancering
Op 19 april, de Dag tegen het Pesten, lanceerden wij officieel It’s up to you. De lancering ging gepaard met de nodige media-aandacht; een live-uitzending op de regionale zender L1, een artikel op de voorpagina van de METRO en drie filmploegen van AT5, RTL4 en SBS6 die verslag deden van de lancering op het Cosmicus Montessori Lyceum in Amsterdam. Een fantastische start.


Verslag SBS Hart van Nederland

IUTY_GebruiksInfographic_v2

Infographic gebruik It’s up to you – Klik op de afbeelding voor een vergroting

Explosieve groei gebruik
Na de lancering stroomde de aanmeldingen op itsuptoyou.nu binnen. Docenten stonden te popelen om deze praktische tool in de klas in te zetten, na 24 uur stond de teller al op 300.

Voor de start van de zomervakantie was It’s up to you al 10.000 keer bekeken. Nu in november is de film in maar liefst 1.500 klassen gebruikt en hebben meer dan 50.000 jongeren de film gezien. Wij hadden deze explosieve groei niet verwacht, maar zijn hartstikke blij dat scholen zich bezig houden met cyberpesten.

Docenten zijn enthousiast
De korte voorbereidingstijd en vernieuwende onderwijsmethode door het gebruik van interactief beeldmateriaal spreekt docenten aan. Ze zijn verrast door de dynamiek van de groepsdiscussie: “Voorlichtingslessen zijn meestal nogal brave lessen die weinig effect hebben, deze film is veel confronterender”. In ons volgende blogartikel lees je meer over de resultaten uit onze gebruiksevaluatie onder vo-docenten. We zien je dan weer!

Volg ons in de tussentijd op Twitter via @itsuptoyou_nu en hashtag #IUTY en bezoek itsuptoyou.nu voor meer informatie.

Joerie & Tom

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.