×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
maandag 1 juli 2013 | 2x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Al ruim 1200 aanmeldingen voor MediaMasters 2013

Een maand na de opening van de inschrijving hebben zich al meer dan 1200 basisscholen ingeschreven voor MediaMasters 2013. Zij zullen tijdens de Week van de Mediawijsheid (22 tot en met 29 november 2013) laten zien hoe mediawijs zij zijn. MediaMasters is de spannende, interactieve media-ervaring voor groep 7 en 8. Tijdens het spel gaan leerlingen met hulp van ouders en leerkrachten op een kritische en leuke manier met media aan de slag.

MediaMasters 2013
Tijdens Mediamasters worden de leerlingen aan het begin van de week voor een uitdaging gezet. Lukt het ze dit doel te behalen? Slim omgaan met media, creativiteit en doorzettingsvermogen zijn hierbij onmisbaar. Hoe presenteer je jezelf op internet? Hoe vind je betrouwbare informatie? Hoe maak je een blog? Met hulp van opvoeders, leerkrachten en bibliotheken ervaren kinderen de kansen van media, maar zullen ze ook alert moeten zijn en een kritische blik nodig hebben om uiteindelijk te slagen voor MediaMasters 2013.

Inschrijven
MediaMasters is onafhankelijk van niveau, voorkennis en achtergrond van alle leerlingen uit te spelen. MediaMasters kost gedurende de week slechts één uur per dag en vereist een digibord. Meedoen is kosteloos. Aanmelden kan t/m 31 oktober 2013.

Ga naar Mediamasters2013.nl en doe mee!

Trailer MediaMasters 2013

Week van de Mediawijsheid 2013
MediaMasters wordt gespeeld in de Week van de Mediawijsheid (22 tot en met 29 november 2013). Dit jaar is het thema: ‘Media verrijken je leven!’. Als we het over media en kinderen hebben, gaat het momenteel vaak over de negatieve ervaringen die kinderen met media opdoen: grooming, pesten, gameverslaving, socialbesitas, eenzaamheid, etc. Dat media juist ook veel kansen bieden voor kinderen krijgt vaak minder aandacht. Door kinderen wegwijs te maken in hun mediagebruik en te leren reflecteren op hun mediagedrag ontwikkelen ze al op jonge leeftijd de competenties om alle kansen van media te benutten. Zoals het behalen van doelen, creativiteit ontplooien, toegang tot informatie en contact met anderen. 
Daarom staat de laatste week van november volledig in het teken van hoe mediawijze kinderen, hun ouders en opvoeders media kunnen inzetten voor hun (persoonlijke) ontwikkeling en functioneren. Kijk voor meer informatie op de website van de Week van de Mediawijsheid.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.