×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
maandag 5 september 2011 | 2x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Al meer dan 1100 aanmeldingen voor MEDIAMASTERS2011

MediaMasters2011 is de superspannende, interactieve media-ervaring voor groep 7. Al meer dan 1100 groepen 7 hebben zich inmiddels ingeschreven en zullen tijdens de Week van de Mediawijsheid (21-27 november 2011) laten zien hoe mediawijs zij zijn. Is uw school ook weer begonnen met de lessen? Meld uw groep 7 dan nu aan voor MediaMasters 2011.

Mediawijsheid in het onderwijs
TV, internet, social media, games en mobiele telefonie. Kinderen komen er dagelijks mee in aanraking en zijn er vaak uren mee bezig. Ze beleven er veel plezier aan maar weten niet altijd hoe ze media kritisch kunnen bekijken of hoe ze er zelf bewust mee om kunnen gaan. MediaMasters2011 is een initiatief van Mediawijzer.net om meer aandacht te geven aan mediawijsheid in het onderwijs.

MediaMasters2011
MediaMasters2011 kan onafhankelijk van niveau, voorkennis en achtergrond gespeeld worden door alle leerlingen van groep 7. Gedurende een week moeten ze overleggen, samenwerken, media maken en interpreteren. Ze leren media kritisch te bekijken, in te schatten wat de mogelijkheden zijn en de risico’s te herkennen. Mediawijs word je door ervaring. Door te doen, door fouten te maken en zo tot inzichten te komen wat de effecten van media zijn, maar ook hoe leuk media kunnen zijn.. Alle kinderen die MediaMasters2011 uitspelen zijn geslaagd. Een kritische blik en flink wat doorzettingsvermogen levert ze uiteindelijk de titel Mediamaster op. Het spel kost gedurende de week slechts één uur per dag. Meedoen is kosteloos.

Meld u voor 31 oktober 2011 aan voor MediaMasters2011

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.