×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
vrijdag 6 november 2020, 00:00 tot vrijdag 13 november 2020, 23:59

Week van de Mediawijsheid 2020

Van vrijdag 6 t/m vrijdag 13 november vindt de elfde editie van de Week van de Mediawijsheid plaats, met als doel Nederlanders mediawijzer te maken en bewust te maken van hun eigen rol en verantwoordelijkheid als gebruiker van (digitale) media. Ook is er deze week weer de landelijke wedstrijd van MediaMasters.

Gezond mediagebruik

De Week van de Mediawijsheid gaat dit jaar over gezond mediagebruik. (Sociale) media bieden vermaak, creativiteit en kunnen heel gelukkig maken. (Sociale) media kunnen heel gelukkig maken. E-health geeft je inzicht in je gezondheid. En apps, online challenges of groepen op sociale media kunnen je motiveren om het beste uit jezelf te halen. Maar media zijn geen wedstrijd. Soms voelen we de druk om altijd beschikbaar te zijn en lijdt onze slaap eronder. De swipeduim, appvinger en gamebochel zijn in opkomst. Net als zorgen over bijziendheid en de verslavende kanten van media. We voelen ons minder goed door onszelf constant te vergelijken met anderen, laten ons door nare reacties beïnvloeden of tonen minder respect voor elkaar.

We dagen Nederland uit om aan de slag te gaan met gezond mediagebruik. Voel jij je goed door media?

Meer informatie

Meer informatie over de campagne wordt binnenkort bekendgemaakt. Houd deze pagina of de campagnewebsite in de gaten voor updates.

Heb je met jouw organisatie plannen tijdens de Week van de Mediawijsheid 2020? Laat het ons alvast weten.