×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
vrijdag 6 november 2020, 00:00 tot vrijdag 13 november 2020, 23:59

Week van de Mediawijsheid 2020

Van vrijdag 6 t/m vrijdag 13 november 2020 vindt de Week van de Mediawijsheid plaats, met als doel Nederlanders mediawijzer te maken en bewust te maken van hun eigen rol en verantwoordelijkheid als gebruiker van (digitale) media. Ook is er deze week weer de landelijke wedstrijd van MediaMasters.

#WvdM 2020 over media & gezondheid

Scrollen, liken, appen, swipen, streamen, gamen en subscriben: online media zijn onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Je schakelt van ervaringen op het scherm naar de wereld om je heen, en weer terug. Om contact te maken en op de hoogte te blijven. Om te leren of te ontspannen. Alleen maar leuk? Of niet?

Online media kunnen je helpen het beste uit jezelf te halen. Health-apps en slimme horloges geven inzicht in je gezondheid. Van stappentellers tot slaaptrackers. De beste versie van jezelf door de virtuele personal trainer en helemaal zen na een aflevering van je favoriete serie. Je ontmoet mensen van over de hele wereld via sociale media en door online tutorials leer je een nieuwe hobby.

Maar media kunnen ook veel van je vragen. De druk om altijd bereikbaar te zijn kan leiden tot stress. Soms voel je je minder goed, omdat je je leven via sociale media vergelijkt met dat van anderen. Of je krijgt te weinig beweging na een lange dag werken achter een scherm. Af en toe ben je niet te stoppen en verlies je jezelf tot in de late uurtjes in het gamen of bingewatchen – met een slaaptekort als resultaat.

Tijdens de Week van de Mediawijsheid kun jij zelf uitvinden hoe je media kunt gebruiken om gezond te blijven en het beste uit jezelf te halen. Dat is voor iedereen anders. Waar voel jíj je goed bij? Je hebt het #zelfindehand.

Meer informatie

» Volg ons op Instagram om tips te krijgen
» Heb je aanbod of materiaal gericht op het thema? Laat het ons weten via info@mediawijzer.net

Kijk voor meer informatie op de campagnewebsite: www.weekvandemediawijsheid.nl.