×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
vrijdag 8 november 2019, 00:00 tot vrijdag 15 november 2019, 00:00

Week van de Mediawijsheid 2019: Aan of uit?

Locatie:
Nederland

Voeg deze activiteit toe aan je agenda:

Van vrijdag 8 t/m vrijdag 15 november vindt de tiende editie van de Week van de Mediawijsheid plaats, met als doel Nederlanders mediawijzer te maken en bewust te maken van hun eigen rol en verantwoordelijkheid als gebruiker van (digitale) media. Ook de landelijke wedstrijd van de serious game MediaMasters zal weer van start gaan voor groepen 7 en 8.

Thema: Aan of uit?

Apparaten zoals je smartphone, tablet en televisie hebben een aan- en uitknop, maar hoe zit dat bij jou? Zit jij aan de knoppen van je mediagebruik? Wanneer sta je ‘aan’ en wanneer ‘uit’?

Veel van ons staan graag ‘aan’. Wanneer we wakker worden scrollen we door het laatste nieuws. We plannen online onze reis voordat we op pad gaan. En de rest van de dag houden we contact met anderen, delen we grappige filmpjes en googelen we naar het antwoord op een dringende vraag. Maar de tijd vliegt tijdens een avond scrollen op de bank door een tijdlijn vol vage bekenden. En je lichaam geeft signalen af dat altijd aanstaan niet kan: te weinig slaap, last van je nek, slechter wordende ogen. Jezelf ‘uit’ kunnen zetten is ook nodig. Sommigen van ons staan weer teveel uit en maken onvoldoende gebruik van digitale media. Van het vinden van een nieuwe baan, tot videobellen met de huisarts, tot online leren: slim aanstaan kan je veel opleveren en je leven verrijken.

Tijdens de Week van de Mediawijsheid 2019 stellen we jou daarom de vraag: wanneer sta jij aan of uit? En als je eenmaal aanstaat, weet jij dan de mogelijkheden van media volop te benutten en weet je ook de uitknop te vinden?

Meedoen?

Meer informatie over hoe jij als professional of organisatie kunt aanhaken? Of alvast je activiteit aanmelden? Kijk op weekvandemediawijsheid.nl.

De Week van de Mediawijsheid is een jaarlijks terugkerende publiekscampagne en een initiatief van Netwerk Mediawijsheid.