Datum & Tijd
Datum: 19-09-2016 - 23-09-2016
Tijd: Hele dag


Week Tegen Pesten

Wat kun je doen tegen (online) pesten op school? Hoe herken je pesten en hoe werk je aan een positieve sfeer in de klas? Hoe werken groepsdynamica? De Week Tegen Pesten (19 tot en met 23 september 2016) staat dit jaar in het teken van de leraar met het thema #jedoetertoe. Tijdens de Week Tegen Pesten worden leraren uitgenodigd om te ontdekken wat hun leraarstijl is, met een test die vanaf 19 september te vinden is op www.weektegenpesten.com. Op basis daarvan ontvang je tools die direct kunnen worden ingezet in de klas. Daarnaast geeft onderzoeker Beau Oldenburg via filmpjes tips voor het versterken van de eigen leraarstijl en het stimuleren van een positief klassenklimaat.

Kijk voor meer informatie op www.weektegenpesten.com.

Activiteiten uit het netwerk

Heb jij als netwerkpartner van Mediawijzer.net ook activiteiten gepland rondom de Week Tegen Pesten? Laat het ons weten via info@mediawijzer.net, dan plaatsen we ze op deze pagina.

Inspiratie

Inspiratie nodig? Op mediawijsheid.nl vind je veel informatie over mediawijsheid onderwerpen zoals cyberpesten en wat je er tegen kunt doen. In het dossier over (digitaal) pesten vind je filmpjes, lesmateriaal, links naar andere relevante websites en actueel nieuws.

Lees ter inspiratie ook deze blogartikelen uit het netwerk:

‹‹ Terug naar volledige agenda