×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
dinsdag 9 februari 2021, 00:00

Safer Internet Day 2021

Op dinsdag 9 februari 2021 is de 18e editie van Safer Internet Day. Met het thema Together for a better Internet roepen we op deze dag alle belanghebbenden op om samen te werken, met als doel om van het internet een veiligere en betere plek te maken voor iedereen, en vooral voor kinderen en jongeren.

Over Safer Internet Day

De Safer Internet Day-campagne vindt plaats over de hele wereld. Vind hier meer informatie over de geplande acties van European Safer Internet Centres, wereldwijde Safer Internet Day-comités en een reeks supporters van de organisatie en de industrie. Op 9 februari komt het Nederlandse Safer Internet Centre, waar ook Netwerk Mediawijsheid onderdeel van is, naar buiten met onderzoeksresultaten over de invloed die de pandemie heeft gehad op de online wereld van kinderen en jongeren.

Na de uitdagingen van het afgelopen jaar wordt er ook stilgestaan bij de mensen die anderen hebben geholpen in hun online leven. VeilgInternetten en Safer Internet Centre lanceren in samenwerking met Google, Vodafone-Ziggo, en Bureau Jeugd en Media lanceren op deze dag een nieuwe campagne. Het doel van de campagne is dat je iemand kunt bedanken van wie jij nieuwe online vaardigheden hebt geleerd waardoor je de pandemie een stuk vrolijker en veiliger bent doorgekomen. Deze kaarten zijn in print beschikbaar. De Internethelden, een programma van SIC, Bureau Jeugd & Media en Google, stelt stelt deze kaarten in print beschikbaar. Hou de website van het Safer Internet Centre in de gaten voor meer details.

Doe mee

Lees hier verder om meer te weten te komen over praktische manieren waarop je kunt deelnemen aan de campagne op internationaal niveau. Of je nou jongere of ouder, leraar of opvoeder, beleidsmaker of vertegenwoordiger van een organisatie of branche bent: iedereen kan een rol spelen bij het creëren en onderhouden van een betere online wereld. Ook op sociale media kun je je aansluiten bij de campagne via: #SaferInternetDay en #SaferInternetDay2021 of #SID2021.