×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 31 maart 2021, 20:00

Let op; dit agenda-item is verlopen, ga naar de agenda om te zien welke activiteiten gepland staan.

Mediacollege Beeld en Geluid: diversiteit en representatie in de reclamewereld

Op woensdag 31 maart organiseert het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid het Mediacollege ‘diversiteit en representatie in de reclamewereld’.

Het gebrek aan diversiteit in de reclamesector komt af en toe op pijnlijke wijze naar boven. Daar waar reclames een goede afspiegeling zouden moeten zijn van de samenleving, tonen ze nog regelmatig stereotyperingen. Welke stappen zijn er nog te maken voor de reclamewereld?

Janice Deul is lifestyle journalist, fashionactivist en curator en zet zich in voor meer diversiteit in mode en media. In dit Mediacollege onderzoekt ze hoe de reclamewereld ervoor staat op het gebied van diversiteit en welke stappen er nog te maken zijn. Tijdens dit Mediacollege zullen tolken Nederlandse Gebarentaal en schrijftolken en aanwezig zijn. Al het videomateriaal is vooraf ondertiteld.

Praktische informatie

Het mediacollege diversiteit en representatie in de reclamewereld vindt plaats op woensdag 31 maart van 20.00 tot 21:15 uur. Het event vindt online plaats en tickets kosten 5 euro. Bekijk voor meer informatie de website van Beeld en Geluid.

Ontdek het inspiratiedossier All inclusive in aanloop naar de MNX21.