×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 18 mei 2017, 00:00 tot vrijdag 19 mei 2017, 00:00

Let op; dit agenda-item is verlopen, ga naar de agenda om te zien welke activiteiten gepland staan.

MediaBites Amsterdam

Locatie:
Vondelpark 3, amsterdam

MediaBites Amsterdam, een festival voor mediamakers en -makers in spe vindt dit jaar plaats op 18 en 19 mei rondom het vondelCS. Tijdens MediaBites Amsterdam staan talent, innovatie en technologie in de media centraal. Bedrijven en studenten uit allerlei disciplines komen samen om te laten zien hoe technologie en media van de toekomst er uit kunnen zien. 

Het delen van best practices, het uitlokken van discussie en het aanwakkeren van cross-overs tussen disciplines in het medialandschap staat centraal, maar het is vooral het samenbrengen van jonge makers en professionals wat MediaBites eigen maakt.

Programma

Het programma van MediaBites bestaat uit drie verschillende onderdelen en wordt onder andere gehost door programmamaker Tim Hoffman en presentatrice Nellie Benner.

MediaBites Talent: Hier wordt bijzonder werk van studenten getoond; van VR films tot Augmented reality tot Neurosky games. Jonge ambitieuze mediamakers komen aan het woord. Verder is er de mogelijkheid formats te testen bij BBC Taster, 3lab, AvroTros en de jonge makers van TV Academy.

MediaBites Innovation: In deze ruimte staat innovatie centraal. Uitdagende sprekers geven een blik in de toekomst, er zijn vernieuwende projecten te zien van (inter)nationale mediamakers en jonge talenten showen/tonen hun innovatieve toepassingen.

MediaBites Technology: Bij het laatste onderdeel draait het om techniek, het gebruik van nieuwe technieken en de invloed van techniek op de media. Door middel van sprekers, demonstraties en workshops ontstaat er een beeld van de techniek van de toekomst.

Meer informatie

MediaBites Amsterdam is vrij toegankelijk voor publiek. Meer informatie over o.a. de sprekers en het programma is hier te vinden.