×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
vrijdag 27 maart 2020, 00:00 tot vrijdag 3 april 2020, 00:00

Media Ukkie Dagen 2020

De Media Ukkie Dagen vinden in 2020 plaats van 27 maart tot en met 3 april. Tijdens deze week krijgen ouders en (professionele) opvoeders antwoorden op al hun vragen over het mediagebruik van hun kinderen en mediaopvoeding.

Thema | Boek, site, app: samen spelen op het web

Dit jaar staan de Media Ukkie Dagen in het teken van mediawijsheid van jonge kinderen met het thema: ‘Boek, site, app: samen spelen op het web’. Jonge kinderen vinden razendsnel hun weg in deze wereld vol media. Ze kijken hun favoriete kindertelevisie en bladeren door boekjes. Ze swipen vliegensvlug naar filmpjes op YouTube en spelen graag spelletjes op de tablet. Als ouder of opvoeder wil je je kind hierbij begeleiden. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

Ga tijdens de #MUD20 samen met jouw baby, peuter of dreumes op ontdekkingsreis en verken de mogelijkheden van media.

Welke boekjes, films en spelletjes zijn geschikt voor jouw kind? Wanneer kies je voor spelen met een beeldscherm, of juist even zonder? Wanneer laat je je kind alleen en waar beleef je juist samen plezier aan? Tijdens de Media Ukkie Dagen worden jouw vragen over media & opvoeding beantwoord. Je krijgt tips en tools om samen met jouw kind veilig én leuk aan de slag te gaan met media. Het thema is daarom: ‘Boek, site, app: samen spelen op het web’.

Doet jouw organisatie mee?

Als bibliotheek, kinderopvang, mediacoach of mediawijsheidprofessional kun je meedoen aan de Media Ukkie Dagen door een activiteit te organiseren. Doe alvast inspiratie op door een kijkje te nemen bij de activiteiten van vorig jaar. In aanloop naar de campagne wordt een toolkit beschikbaar gesteld met tips en handig materiaal.

Benieuwd hoe de vorige editie van de Media Ukkie Dagen verliep? Lees de terugblik #MUD19: van speen tot game en van digitaal voorleesuurtje tot babycafé

Meer informatie

Houd www.mediaukkiedagen.nl in de gaten voor updates.

Tip: nu al aan de slag met mediaopvoeding? Gebruik de MediaDiamant en bekijk de dossiers op Mediawijsheid.nl.