vrijdag 31 maart 2017, 00:00 tot vrijdag 7 april 2017, 23:59

Let op; dit agenda-item is verlopen, ga naar de agenda om te zien welke activiteiten gepland staan.

Media Ukkie Dagen 2017: Slim opgroeien met schermen

De Media Ukkie Dagen hebben tot doel om opvoeders en professionals te ondersteunen bij de mediaopvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. In 2017 vinden de Media Ukkie Dagen plaats van vrijdag 31 maart tot en met vrijdag 7 april.

Thema 2017: Slim opgroeien met schermen

Schermen hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. De ukkies weten feilloos hun favoriete filmpje of app te vinden op de tv, smartphone van mama of tablet van opa. Ze vermaken zich er prima mee. Wel hebben veel ouders vragen over het mediagebruik van hun jonge kinderen. Zitten zij niet te lang achter een scherm? En de content die ze bekijken, is dat goede content?

Daarom staan de Media Ukkie Dagen 2017 in het teken van ‘Slim opgroeien met schermen’. Hoe kun je als ouder je kind niet alleen op het gebied van voeding en beweging, maar ook op het gebied van mediagebruik een goede start meegeven?

» Lees meer over de campagne op mediaukkies.nl
» Download de toolkit voor professionals
» Zet je #MUD17 activiteit op de kaart
» Volg op 4 april het gratis webinar over de nieuwe MediaDiamant

Wie organiseert de Media Ukkie Dagen?

De Media Ukkie Dagen is een initiatief van Mediawijzer.net. Tijdens de Media Ukkie Dagen ligt de focus op ouders en opvoeders van het jonge kind (0 t/m 6 jaar). Met de campagne wil Mediawijzer.net hen bewust maken van de vele kennis die er al is op het gebied van mediaopvoeding. Zij wil concrete handvatten bieden om hier thuis mee aan de slag te gaan.

Elk jaar spelen de netwerkpartners van het Mediawijzer.net een belangrijke rol in de campagne door het organiseren van activiteiten en door het gezamenlijk uitdragen van de campagneboodschap.

Volg @MediaUkkies op Twitter voor tips en nieuwtjes over mediaopvoeding en de Media Ukkie Dagen en twitter mee met #MUD17.