×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
maandag 9 oktober 2017, 09:00

Let op; dit agenda-item is verlopen, ga naar de agenda om te zien welke activiteiten gepland staan.

Kick-off Codeweek 2017

Locatie:
The Hague, Nederland

‘Bring digital literacy to everybody in a fun and engaging way’, dat is het doel van de Europese Codeweek. In Nederland is de Codeweek van 7 oktober t/m 22 oktober 2017. Save the date: als kernpartner van Codepact nodigt Mediawijzer.net haar netwerk graag uit voor de officiële start van de Nederlandse Codeweek op maandag 9 oktober a.s. van 9:00-12:00 uur in het centrum van Den Haag. De vraag die centraal staat tijdens deze kick-off is: wat kunnen we gezamenlijk doen om alle kinderen dezelfde kans te geven digitaal vaardig te worden?

Doet jouw organisatie mee aan de Codeweek of wil je geïnformeerd worden over de plannen rondom Codepact en de Codeweek? Kom dan naar de kick-off op 9 oktober in Den Haag. Mail bij interesse naar info@ecp.nl. De officiële uitnodiging met daarbij het volledige programma volgt spoedig vanuit ECP. Meer informatie volgt tevens op http://codeweek.nl/kickoff2017.

Mediawijsheid en digitale geletterdheid

Tijdens de Codeweek wordt er niet alleen gekeken naar programmeren en computational thinking, maar ook breder: naar mediawijsheid en digitale geletterdheid. Hierbij gaat het om werken en leren in de digitale wereld en leren omgaan met nieuwe technologieën. Deze digitale geletterdheid bestaat uit vier onderdelen, naast mediawijsheid zijn dat computational thinking, ICT-basisvaardigheden en informatievaardigheden. Vanuit mediawijsheid is Mediawijzer.net betrokken als kernpartner bij Codepact en de Codeweek. Lees hier meer over de Codeweek.