×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 31 januari 2019, 20:00

Let op; dit agenda-item is verlopen, ga naar de agenda om te zien welke activiteiten gepland staan.

Hoe werken we met educatieve robots?

Locatie:
Waag, Nieuwmarkt 4, Amsterdam, Nederland

Robots kunnen worden ingezet als ondersteuning bij educatie, bijvoorbeeld door iemand met autisme verschillende gezichtsuitdrukkingen te leren begrijpen. Deze vorm van leren van kunstmatige intelligentie begint ook langzaam maar zeker de klaslokalen te bereiken. Tijdens dit Engelstalige evenement, georganiseerd op 31 januari door Waag Society, worden de volgende vragen beantwoord: hoe kun je educatieve robots inzetten en hoe verrijken ze het leerproces?

Programma

Tijdens dit evenement zal er in groepen gewerkt worden. Het doel: een verkenning van de risico’s en mogelijkheden van de verschillende ‘typen’ robots. Voorafgaand is er een presentatie van Cristina Zaga (Universiteit Twente) over de interactie tussen kinderen en robots en hoe educatieve robots momenteel worden ingezet. De bijeenkomst wordt afgesloten met een presentatie van Matthijs Smakman (Hogeschool Utrecht en Vrije Universiteit Amsterdam) over de morele bezwaren tegen educatieve robots.

Meer informatie

Lees meer over het programma op de website van Waag. De kosten van dit evenement bedragen €5,00, klik hier voor tickets. De voertaal van de bijeenkomst is Engels.