×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 25 september 2019, 15:00

MediaPakt meet-up: Het belang van (online) spelen en gamen

Locatie:
Omgeving Oosterhout/Breda, Nederland

Voeg deze activiteit toe aan je agenda:

Op  25 september organiseert MediaPakt van initiatiefnemer Cubiss de meet-up ‘Het belang van (online) spelen en gamen’. Aanwezigen gaan in gesprek over de positieve kant van (online) spelen en gamen in het basisonderwijs.

Videogames zijn niet meer weg te denken uit het leven van de meeste jongeren op de basisschool. Zij spelen niet alleen meer videogames, maar kijken ook steeds vaker naar gameplay in streams of eSports-wedstrijden. Toch roept gamen nog vaak negatieve associaties op, omdat nieuwsmedia vaak de nadelen ervan benadrukken, aldus de organisatie. Bijvoorbeeld slaapproblemen, agressief gedrag of gameverslaving.

Maar gamen heeft ook veel positieve kanten. Bijvoorbeeld het stimuleren van samenwerken, storytelling en het verbeteren van digitale vaardigheden. Tijdens deze meet-up worden hier voorbeelden en uitleg van gegeven.

Programma

De volgende sprekers zijn aanwezig:

  • Anke van Breugel (Mediajungle en Mediacoach ASVZ) demonstreert het mediawijze bordspel met webapp Mediajungle: één van de gehonoreerde projecten binnen de Mediawijzer.net Challenge 2017. Leestip: in gesprek met de makers.
  • John van Haaften (Theek 5, mediaconsulent) geeft vanuit zijn rol als mediaconsulent informatie over de meerwaarde die games kunnen hebben
  • Maxim van Someren (adviseur Cubiss) deelt praktische tips hoe je als ouder, leerkracht of bibliotheek aan de slag kunt met mediawijs gamen

Meer informatie

De meet-up is van 15.00 tot 17.30 uur en vindt plaats in de omgeving Oosterhout/Breda. Houd de MediaPakt agenda in de gaten voor meer informatie.